Bryter stillheten: – Helt forferdelig

For første gang snakker hertuginnen av Sussex, Meghan Markle om George Floyds dødsfall.

Forrige uke døde George Floyd som følge av en brutal pågripelse av Minnesota-politiet.

Flere av verdens største stjerner har uttalt seg om dødsfallet. Nå har også Meghan Markle uttalt seg offentlig om dødsfallet.

Onsdag kveld snakket hun over video til avgangselevene ved sin gamle skole Immaculate Heart High School i Los Angeles.

– Det vi har sett skje i løpet av den siste uken, som skjer med landet vårt, i vår stat og i hjembyen vår Los Angeles, har vært helt forferdelig.

– Blir feil å ikke si noen ting

Markle fortalte at hun hadde vært usikker og nervøs med å uttale seg om de pågående demonstrasjonene, da hun ikke ønsket at hennes ord skulle plukkes fra hverandre.

– Jeg var usikker på hva jeg skulle si til dere. Jeg ønsker å si de riktige tingene, men så innså jeg at det eneste som er feil å si er å ikke si noen ting.

Hun forteller om hva en tidligere lærer av henne fortalte henne tidligere:

«Husk alltid å sette andres behov over din egen frykt.»

– Disse ordene har vært med meg hele livet, og jeg har tenkt mer på det den siste uken enn noen gang, sa hun.

– George Floyd's liv betydde noe. Livet til Breonna Taylor betydde noe, og Philando Castiles liv betydde noe. Tamir Rices liv betydde noe, og det gjorde så mange andre menneskers navn som vi kjenner og ikke kjenner, sa hun.

Se videoen av Markle i toppen av saken.

Håp for fremtiden

Til avgangselevene sa hun at hun er spent på hva de skal gjøre i verden i fremtiden, og oppfordret dem til å være en del bevegelsen.

– Jeg vet at du vet fargede liv betyr noe, så jeg er spent på hva du skal gjøre fremover.

– Du kommer til å bruke stemmen din på en sterkere måte enn du noen gang har gjort før. Fordi de fleste av dere er 18 år, eller fyller 18 år, kan dere stemme. Du kommer til å ha empati for de som ikke ser verden på samme måte som du gjør, sa hun.

Mottatt rasistiske kommentarer

Da Markle ble sammen med prins Harry ble sikkerheten rundt Markle skjerpet, spesielt fordi hun var en stor stjerne fra TV-serien «Suits», men også på grunn av hennes etnisitet.

Markle er halvt afroamerikaner, noe hun har fått rasistiske kommentarer for.

Da paret bekreftet forholdet, skren Kensington Palace i en offisiell utalelse at Markle hadde blitt utsatt for hets og trakassering.

Tidligere i mars flyttet hertuginnen sammen med prins Harry og deres ett år gamle sønn Archie fra Canada til Los Angeles.