BASERT PÅ TV 2-PROGRAM: Folkehøgskolen på Nordmøre starter opp en ny linje til høsten.
BASERT PÅ TV 2-PROGRAM: Folkehøgskolen på Nordmøre starter opp en ny linje til høsten. Foto: Høgtun Folkehøgskole

Kompani Lauritzen-feber – ny skolelinje inspirert av programmet

Lærer Morten Johansen fikk en idé da han så på Kompani Lauritzen en lørdagskveld.

Kompani Lauritzen ble raskt en favoritt blant det norske folk. Med nær 1,2 seere ble TV 2-programmet et av vårens store snakkiser, og nylig ble det kjent at kanalen har bestilt en ny sesong av suksessen.

Nå håper en folkehøgskole som holder til i samme område at populariteten vil fortsette videre på skolens nye linje kalt Kompani NordVest.

Lærer og adjunkt Morten Johansen, som har bakgrunn som jegerprøveinstruktør, forteller at linjen er inspirert av Dag Otto Lauritzens rekruttskole.

– Vi har hentet navnet og håper på en dra-effekt. Vi så på programmet og skjønte for at det er jo dette vi holder på med, sier Johansen til TV 2.

Han forteller at Høgtun Folkehøgskole tidligere hadde en linje som het Bootcamp Survive America, men at de etter pandemiens ankomst ikke lenger kunne reise til USA.

– Vi tenkte vi kunne lage en slags «spin off» på Kompani Lauritzen. På linjen skal man utfordre seg selv og bli en bedre versjon av seg selv. Kjenne på frykt og redsel – og være i kjelleren. Man skal komme ut styrket i den andre enden.

– Hvordan har responsen vært?

– Vi fikk ut med nyheten torsdag, så det er ferskt, men vi har allerede fått masse respons.

NORSK NATUR: Folkehøgskolen på Romsdalseggen.
NORSK NATUR: Folkehøgskolen på Romsdalseggen. Foto: Høgtun Folkehøgskole

Johansen forteller at de tydelig har truffet en nerve, akkurat som det populære TV-programmet.

– Folkehøgskolen er mye opplevelse. Vi er omkring i den samme naturen som man har sett i Kompani Lauritzen. Vi bruker Romsdalen, Romsdalseggen og store deler av Nordmøre. Vi holder til midt i smørøyet med Atlanterhavsveien og naturen, sier Johansen.