DEMONSTRASJONER: Syv personer ble skutt i demonstrasjonen i Louisville, Kentucky, etter at en farget kvinne ble drept tidligere i mars.
DEMONSTRASJONER: Syv personer ble skutt i demonstrasjonen i Louisville, Kentucky, etter at en farget kvinne ble drept tidligere i mars. Foto: Jada W. via AP

Syv skutt i Louisville i Kentucky

Syv personer er skutt under opptøyer i Louisville i Kentucky etter at en farget kvinne ble drept tidligere i mars.

Syv personer er skutt etter opptøyer som oppstod i Kentucky fredag morgen norsk tid. Opptøyene oppstod som følge av drapet på den akuttmedisinske teknikere Breonna Taylor i Louisville i Kentucky.

En talsperson fra politiet bekrefter til Wave 3 News at en av den syv personene som er skutt skal være kritisk skadet. I tillegg har det blitt gjort flere arrestasjoner.

Det er uklart hvem som har skutt hvem. Til AP sier politiet at de arresterte er sivile.

Store demonstrasjoner

Voldsomme demonstrasjoner har preget USA den siste tiden. Særlig etter den brutale pågripelsen av George Floyd der en politibetjent satte kneet sitt i nakken på Floyd mens han lå nede på bakken og higet etter luft. Floyd døde som følge av pågripelsen.

Mellom 500 til 600 demonstranter protesterte i Louisville i flere timer etter at Breonna Taylor døde da hun ble skutt av Louisville-politiet tidligere i mars.

Politiet stengte av flere gater da opptøyene begynte å ta seg opp.

Til Courier Journal sier Keisha Dorsey, talsperson fra politiet at dette var er et opprør mot et system der folk har følt seg undertrykt.

Da opptøyene begynte å eskalere møtte politiet demonstrantene med tåregass og avfyrte skudd med gummikuler mot folkemengden. Demonstrantene gikk løs på en van tilhørende politiet, slik at den nesten veltet.

Mot slutten av kvelden hadde flere titalls kjøretøyer og bygninger fått store skader.

Skutt åtte ganger

Taylor ble skutt åtte ganger i gangen utenfor leiligheten hennes da politiet gjennomførte en narkorazzia i leiligheten hennes 13. mars. Ifølge Wave 3 News forklarte kjæresten hennes Kenneth Walker at han avfyrte et skudd mot betjentene, da de brøt seg inn i leiligheten, uten å vite at de var betjenter.

Saken blusset opp igjen da familien til Taylor saksøkte politiet tidligere denne måneden.

Saken har fått mye mediaomtale etter at blant annet Louisville-ordfører Greg Fischer og akivist Shaun King tvitret om saken. Ordføreren publiserte på sin Twitter-konto en video fra Taylors familie, hvor de ønsker at demonstrantene returnerer hjem.

Selv om familien setter pris på støtten, ønsker de at demonstrantene fortsetter kampen, men på en fredfull måte.