MISTET SØNNEN: Natt til torsdag døde Ellen Arnstads sønn, Joachim. Han ble bare 26 år.
MISTET SØNNEN: Natt til torsdag døde Ellen Arnstads sønn, Joachim. Han ble bare 26 år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ellen Arnstads sønn Joachim (26) er død

Ellen Arnstads sønn, Joachim (26), døde natt til torsdag.

Dette skriver tidligere redaktør, Ellen Arnstad, på sin egen Facebook-profil torsdag kveld.

– Da la vår elskede sønn, Joachim, ut på sin siste reise i natt. Det ble et annerledes liv. Du var tapper til det siste, men sykdommen gjorde at kroppen din ikke maktet mer, skriver Arnstad (54).

Joachim ble bare 26 år.

TV 2 har vært i kontakt med Ellen Arnstad som ikke ønsker å kommentere dødsfallet, utover det hun har publisert på Facebook.

Arnstad var sjefredaktør i Se og Hør fra 2012 til 2017 og konsernleder i Aller Media. Hun sluttet i 2017 for å være mest mulig sammen med Joachim.

Påvist kornavirus

I begynnelsen av mai skrev Arnstad på Facebook at Joachim hadde fått påvist koronaviruset. Hun delte da denne teksten med sine følgere på sosiale medier:

«Vår kjære og sårbare Joachim fikk påvist covid-19 for to uker siden. Han har vært isolert på rommet sitt på Grefsenkollen Bolig- og avlastning med fantastiske hjelpere døgnet rundt. Takk til englene på gulvet! Vi gir ikke opp håpet! Du fikser dette, gutten min».

Genetisk sykdom

Ellen Arnstads sønn gikk fra å være en frisk femåring til å gradvis bli multihandikappet.

Da han var syv år fikk foreldrene beskjeden om at han hadde en genetisk sykdom, som ville gjøre at sansene hans gradvis ville svekkes og gjøre han multihandikappet.

– Det har vært en ventesorg i 17 år, sa Arnstad til TV 2 i et intervju for halvannet år siden.

– Vi visste ikke når han ikke kunne se mer, når han ville få epilepsi, når han ikke kunne gå lenger eller spise lenger. Han har de siste årene vært inn og ut av sykehuset med infeksjoner. Det er dette det handler om og det vi foreldre med stort omsorgsansvar står i, sa Arnstad til TV 2 da.