MONKAS: Magnus Carlsen tweetet «monkaS» etter å ha gått opp i 2-0-ledelse over Nakamura. På streamingtjenesten Twitch, som Nakamura bruker ofte, betyr det pinlig illustrert av en frosk som svetter.
MONKAS: Magnus Carlsen tweetet «monkaS» etter å ha gått opp i 2-0-ledelse over Nakamura. På streamingtjenesten Twitch, som Nakamura bruker ofte, betyr det pinlig illustrert av en frosk som svetter.

Carlsen trollet Nakamura etter seier: – Det er flaut og pinlig

Carlsen i storform – knuste Nakamura i første del av semifinalen.

Se del to av semifinalen mellom Carlsen og Nakamura i Rapid Challenge på TV 2 Sport 2 og TV 2 Sumo fredag kl. 15.30!

Den norske verdensmesteren har tatt et stort steg mot finalen i sin egen turnering, Rapid Challenge.

I første kamp i semifinalen var Magnus Carlsen fullstendig overlegen mot Hikaru Nakamura og vant tre partier på rad. Dermed leder 29-åringen 1-0 i best av tre-kampene.

– Jeg har skjønt at det jeg må gjøre er å spille solid og la de prøve å slå meg, smiler Carlsen.

– Det var deilig å vinne såpass greit og partiene i dag var veldig bra. Det er definitivt den beste kampen jeg har spilt de siste ukene, så det var veldig gledelig, sier sjakkongen til TV 2.

Trollet Nakamura

Det var ikke bare på det elektroniske sjakkbrettet Carlsen har overtaket på sin amerikanske konkurrent. Etter å ha vunnet de første to partiene gikk Carlsen ut på Twitter og tweetet «monkaS». Det er en referanse til en «meme» av en frosk som svetter.

– Det er språket som snakkes på Twitch (streamingtjeneste jou.anm.). Det er Nakamuras plattform og han bruker det språket mot ham. Det uttrykket blir dekket av et fjes som betyr pinlig, flaut, dette funket ikke etter planen, slik jeg oppfatter det. Det på en tweet der det nevnes at Carlsen leder 2-0 og det er pinlig for Nakamura, sier TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

Carlsen ville ikke kommentere tweeten ytterligere da han gjestet TV 2s sjakkstudio.

– Psykologisk knockout

Jon Ludvig Hammer var svært imponert over det Carlsen leverte i den første semifinalen.

– Nå skjønner vi hvorfor Magnus var ivrig på å spille mot Nakamura, han har rett og slett overtaket på ham. Nakamura har vært fantastisk hittil i denne turneringen. Han vant de innledende rundene og knuste Aronian 2-0 i kvartfinalen, men med en gang han sitter mot Magnus, så sliter ham, sier TV 2s sjakkekspert og tidligere Carlsen-sekundant Jon Ludvig Hammer.

– Det er en psykologisk knockout på Nakamura, sier Fin Gnatt i TV 2s sjakkstudio etter at Carlsen gikk opp i 2-0.

I det andre partiet spilte 29-åringen fra Lommedalen sterkt med svarte brikker. I sluttspillet var han så solid at motstanderen sin forlot lokalet raskt etter tapet. Det var Carlsens femte seier på rad med svart.

– Vanvittig bra spill

Magnus Carlsen startet med hvite brikker og skaffet seg tidlig et forsprang på tiden. Nakamura måtte ofte finne nye muligheter å forsvare seg, men Carlsen hadde best stilling inn i sluttspillet og vant det første partiet etter et kappløp mellom den hvite og svarte kongen.

– Det er vanvittig bra spilt av Magnus. Det var noen kritiske trekk han måtte finne, utbrøt Fin Gnatt i TV 2s sjakkstudio.

Semifinalene avgjøres i best av tre kamper. En kamp består av fire partier. Står det 2-2 i en kamp avgjøres det med et parti Armageddon.

Vinner Carlsen de første to kampene er han videre til finalen.

Krangel på sosiale medier

Magnus Carlsen har overtaket på Hikaru Nakamura etter å ha slått amerikaneren i finalen av den forrige turneringen Invitational.

De er heller ikke bestevenner de to. Magnus Carlsen representerer Chess24 og Nakamura er ambassadør for Chess.com, de to store sjakkselskapene på internett. Sjakkstjernene har flere ganger gått til angrep hverandre på sosiale medier.

Den siste krangelen har gått ut på at Nakamura streamet Chess24-turneringen til Carlsen med logoen til Chess.com. Det falt ikke i god smak hos den norske sjakkongen.

I den andre semifinalen møtes russiske Daniil Dubov og kinesiske Ding Liren.

Jakter på millionpremier

1.5 millioner kroner er i potten i Magnus Carlsen Rapid Challenge, der vinneren stikker av med 455.000 kroner.

Semifinalen mellom Carlsen og Hikaru Nakamura ser du på TV 2 Sport 2 og Sumo torsdag fra kl. 15.30.

Det er den andre turneringen i Carlsens Chess Tour. 29-åringen fra Lommedalen vant den første turneringen, Invitational, og fikk med seg førstepremien på 734.000 kroner.

Magnus Carlsen Chess Tour går over fem turneringer og har en samlet premiepott på over 10 millioner kroner.

Invitational: Ferdigspilt. Vinner: Magnus Carlsen.

Rapid Challenge: 19. mai - 3. juni (pågår nå).

Online Chess Masters: 20. juni-5. juli.

Legends of Chess: 21. juli-5. august.

Tour Final: 9. august-20. august.

Alle turneringene ser du på TV 2s kanaler og TV 2 Sumo.