Mann siktet for drap etter funn av død person i Nittedal

NITTEDAL / OSLO (TV 2): En mann i 30-årene er funnet død i en bil i Nittedal. Samtidig er en mann i 40-årene siktet for drap.

Torsdag morgen meldte politiet i Øst politidistrikt via en pressemelding om at de har funnet en død mann i Nittedal.

Mannen var i 30-årene og ble meldt savnet onsdag kveld. Han ble funnet i en bil ved en adresse i Nittedal torsdag morgen ved 05.30-tiden.

«På bakgrunn av etterforskningen gjennom natten ble han funnet i en bil av en politipatrulje», heter det i pressemeldingen.

Gjør undersøkelser

En mann i 40-årene, bosatt i Nittedal, er pågrepet i saken. Han er siktet etter straffelovens paragraf 275, som omhandler drap.

– Politiet gjør torsdag formiddag undersøkelser på to separate adresser i Nittedal. Adressene er knyttet til stedet avdøde ble funnet, samt den siktedes bolig. En mann, som ikke har en familie-relasjon til avdøde, er pågrepet, sier politiadvokat Aud Gravås i Øst politidistrikt.

Gravås sier til TV 2 at den drepte og siktede kjente hverandre.

Mannen blir torsdag morgen avhørt på Lillestrøm politistasjon av politiet.

– Motiv og bakgrunn for hendelsen er noe av det politiets etterforsking skal å søke å avdekke. Av hensyn til etterforskingen og faren for bevisforspillelse er det for tidlig å gi noen detaljer, sier Gravås.

Funnet ved Maxbo

Innsatsleder Torgeir Killi Haugstad sier til TV 2 at det var etterforskningen gjennom natten som førte dem til Maxbo i Nittedal.

Politiet har sperret av parkeringsplassen ved bygget.

– Mannen ble funnet død i en bil ved Maxbo. Det gjøres tekniske undersøkelser på åstedet, sier Killi Haugstad.

INNSATSLEDER: Politiets innsatsleder på stedet Torgeir Killi Haugstad.
INNSATSLEDER: Politiets innsatsleder på stedet Torgeir Killi Haugstad. Foto: Ole Berg-Rusten

Haugstad ønsker ikke si noe om hvem som meldte mannen savnet, eller omstendighetene rundt dette.

Gravås ønsker heller ikke å uttale seg noe ytterligere om hva den siktede så langt har forklart i avhør.

– Dette må vi komme tilbake til senere. Det er naturlig at han vil bli fremstilt for varetektsfengsling, men det er ikke sendt noen begjæring om dette enda, sier hun.

TV 2 har torsdag vært i kontakt med siktedes forsvarer, Cato Johansen. Han hadde da enda ikke snakket med sin klient, og ønsket ikke å uttale seg om saken.

Ifølge avisen Varingen skal det være minst fem politibiler, inkludert en hundepatrulje på stedet torsdag morgen. I tillegg er krimteknikere på stedet og bistår.

Politiet har igangsatt tekniske og taktiske undersøkelser.