Forloveden snakker ut om George Floyd:

– Han følte han hadde en sjanse her

George Floyd (46) døde etter å ha blitt kvalt på åpen gate av en politimann. Nå håper forloveden at folk vil huske Floyd for hvordan han var som person, og ikke hvordan han døde.

Politidrapet av George Floyd (46) i Minneapolis har skapt voldsomt sterke reaksjoner i USA. Hans forlovede, Courtney Ross, forteller at Floyd hadde flyttet til Minnesota for å kunne begynne på nytt med blanke ark.

– Han elsket alt som Minnesota hadde å tilby. Han følte at alle hadde en sjanse her. Han pleide å si det til vennene sine: «Kom hit, her kan du få en jobb og et nytt liv», sier Ross i et intervju.

Hun forteller videre Floyd blant annet pleide å jobbe i Frelsesarmeen før han ble drept.

– Om han var her, så ville han ha sagt at han var en mann av Gud. Det ville han ikke vært i tvil om, forteller forloveden videre.

Protester

Tirsdag ettermiddag brøt det ut opptøyer i Minneapolis, i kjølvannet av en demonstrasjon som pågikk i gaten der Floyd ble drept.

Hundrevis av demonstranter samlet seg i byen for å protestere mot politivolden, hvorav noen av dem bar skilt med «Jeg får ikke puste», samtidig som de skal ha ropt «saksøk politiet!»

Demonstrantene kastet vann og melkeflasker mot politibetjentene utenfor byens politistasjon. Politiet svarte med å skyte med grønn tåregass og sjokkgranater mot demonstrantene.

Etterforskes

De fire politimennene som tok del i arrestasjonen av Floyd har blitt oppsagt. I tillegg skal både FBI og lokale politimyndigheter etterforske den grove voldshendelsen.

Borgermester i Minneapolis, Jacob Frey, reagerer sterkt på dødsfallet.

– Denne manens liv betyr noe. Han betyr noe. Han er noens sønn, noens familie og noens venn. Han var et menneske og hans liv betyr noe. Uansett hva etterforskningen avdekker, endrer det ikke det faktum at han skulle vært i live, skrev borgermesteren på sin Facebook-profil tirsdag kveld.

Borgermesteren fulgte opp med å fordømme politibetjentenes opptreden.

– Å være svart i USA bør ikke være en dødsdom. Gjennom fem minutter så vi en hvit betjent sette kneet sitt inn i halsen på en svart mann. Fem minutter. Når du hører noen be om hjelp, så skal du hjelpe.