FINT PINSEVÆR: Værkartene viser hvor det vil være varmest på søndag klokken 17 (t.v.) og mandag klokken 17.
FINT PINSEVÆR: Værkartene viser hvor det vil være varmest på søndag klokken 17 (t.v.) og mandag klokken 17. Foto: Storm Geo

Venter opp mot 28 grader

– Det blir strålende vær, sier meteorologen om pinsehelgen.

På mandag er det 2. pinsedag, og derfor går de fleste nordmenn snart inn i langhelg. For de som håper på fint vær, har meteorologen veldig gode nyheter.

– I Sør-Norge blir det strålende vær hele helgen. På mandag blir det fint vær over hele landet, som ikke er så vanlig i vårt langstrakte land, sier meteorolog Roar Inge Hansen ved Storm Geo.

Torsdagen

På torsdag blir det ganske fint vær på Østlandet og Sørlandet, med temperaturer opp mot 20 grader de varmeste stedene.

– På Vestlandet sør for Stad blir det stigende temperaturer utover dagen, men ikke høyere enn 15 grader. Nord for Stad blir det mer skyet, mens Trøndelag vil få yr og regn, sier Hansen.

I Nordland kommer det også noe nedbør, mens Troms og Finnmark for det meste vil være skyet med enkelte regnbyger.

– I Nord-Norge vil det være vestavind på grunn av et lavtrykk opp mot Svalbard. Temperaturene vil ligge på 7-9 grader, som er kjølig for årstiden.

Høytrykket går nordover

Et høytrykk som ligger i Nordsjøen på torsdag, brer seg nordover på fredag. Hele Sør-Norge får fint vær, med temperaturer som stiger til over 20 grader flere steder.

– Kanskje er det noen skyer som vil henge igjen i Trøndelag. I Nord-Norge vil det fredag og lørdag være gråvær og litt regn, med litt lettere vær øst i Finnmark, sier Hansen, og fortsetter:

– På lørdag brer høytrykket seg inn over Nordland. Da kan man også der se temperaturer opp mot 20 grader. På søndag blir det etter hvert pent vær i Troms, hvor målestokken kan passere 20 grader.

På mandag vil høytrykket også legge seg over Finnmark, slik at lignende temperaturene vil vise seg der.

Opp mot 28 grader

Høytrykket som brer seg nordover på fredagen, blir liggende over Sør-Norge i flere dager.

– Det blir kjempefint vær i Sør-Norge hele pinsehelgen. I løpet av søndag og mandag kan de varmeste stedene oppleve temperaturer på 25-28 grader, sier Hansen.

På mandag blir det altså fint vær over hele landet.

– Som regel er det motsatt vær i nord og sør, men på mandag dekker høytrykket hele landet, sier meteorologen.