OMKOM: Den pakistanske modellen Zara Abid var en av de 97 personene som omkom etter flystyrten i Karachi fredag.
OMKOM: Den pakistanske modellen Zara Abid var en av de 97 personene som omkom etter flystyrten i Karachi fredag. Foto: Zara Abid/Instagram

Toppmodell døde i tragisk ulykke – skjelles ut på Facebook

Zara Abid (28) var en av de 97 passasjerene som døde da et fly styrtet ned i et boligområde i Karachi fredag. Nå blir hun hetses hun grovt sosiale medier for sitt «umoralske liv».

BBC skriver at det hele har gått såpass langt, at Abids kontoer på blant annet Instagram, Twitter og Facebook er blitt stengt.

Pakistanske Abid blir skjelt ut av ekstremister for å ha vært lettkledd og for å ha levd det ekstremister mener er et syndig liv.

PÅ TUR: Zara Abid (t.h) poserer sammen med modellvenninnen Abeer Rizvi.
PÅ TUR: Zara Abid (t.h) poserer sammen med modellvenninnen Abeer Rizvi. Foto: Zara Abid/Instagarm

I den konservative delen av Pakistan, skal kvinner dekke seg til og oppføre seg beskjedent.

Zara Abid dekket seg ikke til, og jobbet med noen av de største motehusene i Pakistan.

Ifølge BBC ble hyllet av designere fordi hun var så profesjonell, og i januar vant hun prisen «Beste kvinnelige modell» under den pakistanske TV-kanalen Hum sin «Style Awards».

Truer med straff etter døden

Da nyheten om hennes død begynte å spre seg på nett, rant det ifølge nettstedet inn hundrevis av kommentarer på Abids Instagram-, Twitter- og Facebook-kontoer.

De fleste kommentarene var fra religiøse ekstremister som satte spørsmålstegn ved hennes tro.

Flere skrev ifølge BBC at hun ville bli straffet etter døden for sine livsvalg.

Mange har også lagt ut bilder av Abid iført klær de mener viser for mye hud, for å vise frem eksempler på hennes syndige liv.

«Allah liker ikke kvinner som viser kroppsdelene sine til alle, og himmelen er kun for rene menn og rene kvinner,» skriver en mann om henne på Twitter.

GRUSOMME SCENER: Frivillige leter etter overlevende etter flystyrten i Karashi fredag, hvor kun to av 99 passasjerer overlevde.
GRUSOMME SCENER: Frivillige leter etter overlevende etter flystyrten i Karashi fredag, hvor kun to av 99 passasjerer overlevde. Foto: AP

Kun to overlevde

Airbus A-320-flyet styrtet i et boligområde like ved Jinnah internasjonale flyplass i Karachi fredag ettermiddag lokal tid.

Kun to av de 99 passasjerene overlevde styrten.

Blant disse var ingeniøren Mohammed Zubair. Til nyhetsbyrået AP forteller han at det var kraftige rystelser i flyet rett før ulykken.

Zubair sier videre at flyet forsøkte å lande, og at piloten advarte om at landingen kunne bli vanskelig. Ingen var klar over at flyet var i ferd med å styrte.

Zubair sier at dette er det siste han husker før han våknet opp i flyvraket etter styrten. Han klarte å krabbe bort fra røyk og flammer og ble deretter tatt hånd om og fraktet bort i en ambulanse.

– Alt jeg kunne se var røyk og flammer. Jeg hørte skrik fra alle retninger, både fra barn og voksne. Men jeg kunne ikke se dem, jeg hørte bare skrikene, fortalte Zubair til den pakistanske TV-kanalen Geo News.

Minst fem hus skal være ødelagt, men det er foreløpig bare kommet meldinger om tre skadde folk blant de som befant seg i området. Redningsarbeidet pågår fremdeles.

Den andre personen som overlevde var sjefen for Bank of Punjab, Zafar Masood.