Vegard Forrens tid i Molde er over.
Vegard Forrens tid i Molde er over. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad/NTB Scanpix

Bekreftet: Forren er ferdig i Molde

Vegard Forrens Molde-fremtid er avklart.

32-åringen og Molde har kommet til enighet om å avslutte kontraktsforholdet. Forrens kontrakt strakk seg opprinnelig ut 2021.

– Partene har inngått en minnelig avtale som innebærer at Vegard Forren er fristilt fra kontrakten med Molde FK fra dags dato og mottar en økonomisk sluttpakke fra klubben, sier Forrens advokat Odd Arne Nilsen til TV 2.

Molde og Forren har vært i forhandlinger siden mandag, og kom til enighet om en sluttavtale torsdag ettermiddag.

Forren kom til Molde i 2007. Bortsett fra to korte opphold i Southampton og Brighton har midtstopperen vært i Molde frem til nå.

Styrelederen trekker seg

Styreleder i Moldes supporterklubb truet tidligere i uken å trekke seg dersom Forren ikke fikk fortsette som Molde-spiller. Etter avgjørelsen torsdag informerer Eva-Brit Mauseth om at hun går av.

– Alt som har skjedd med Vegard de siste månedene har ulike parter i styret fått vite. Det er de argumentene styret og jeg legger til grunn, nå når jeg trekker meg, sier Mauseth, som også er søsteren til Forrens rådgiver til TV 2

– Det å bli fryst ut av sin arbeidsgiver er i strid med arbeidsmiljøloven, og det er det Molde har gjort, fortsetter Mauseth.

– Er det flere i styret som trekker seg?

– Ja, jeg vet det er flere som gjør det nå. Så er det noen som ikke gjør det, men det får være opp til hver enkelt.

Molde-direktøren: – Trist dag

Detaljene i fratredelsesavtalen er konfidensiell mellom partene, men innebærer blant annet enighet om et sluttvederlag. Forren skal også gjøre opp sin gjeld til spillernes botkasse, skriver Molde i en pressemelding torsdag kveld.

– Dette er en trist dag, både for Vegard og alle som elsker Molde Fotballklubb. Vegard har vært en nøkkelspiller og humørspreder i Molde de siste 13 årene, og han er en av landets beste fotballspillere . Vi ønsker Vegard alt godt i tiden fremover, både på og utenfor banen. Jeg er sikker på at Vegard vil bli tatt varmt imot neste gang han løper ut på Aker Stadion, sier Molde-direktør Ole Erik Stavrum i pressemeldingen.

– Jeg synes det er trist å avslutte karrieren i Molde FK på denne måten. Men jeg innser at handlingene mine utgjør et tillitsbrudd. Jeg vil beklage overfor familien, venner, spillerne, klubben, fansen og alle som elsker Molde FK at dette eventyret endte på denne måten, er Forrens uttalelse i pressemeldingen.

Innrømte gamblingproblemer

I et åpenhjertig intervju mandag fortalte Forren til TV 2 om gamblingproblemene han har slitt med i 15 år.

– Jeg har alltid hatt noen problemer. Jeg har på en måte aldri vært i et uføre, men tjent gode penger. Det har liksom alltid ordnet seg. Det har vært en utfordring fra jeg begynte å tjene penger. Det har vært en sykdom, som har vært vanskelig å innrømme for seg selv, sa Forren til TV 2 mandag.

32-åringen skal blant annet ha lånt penger fra Moldes botkasse. Pengene ble brukt for å nedbetale spillegjeld.

Det er disse problemene som førte til at Forren mandag var i møte med ledelsen i Molde vedrørende fremtiden i klubben.

– Jeg veldig ydmyk i forhold til det jeg har gjort på grunn av en utfordring jeg har hatt veldig lenge, og det har jeg som sagt beklaget på det sterkeste og lagt meg flat for, og så har jeg et veldig sterkt ønske om å fortsette i klubben, sa Forren til TV 2 mandag.

Etter ikke å ha besvart TV 2s henvendelser mandag, uttalte Molde seg for første gang om saken tirsdag. Molde-direktør Ole Erik Stavrum uttalte at det var en vanskelig sak for alle parter.

– Dette må gå rimelig fort, sa Molde-direktøren til TV 2 tirsdag formiddag. To dager senere var altså partene kommet til enighet.