FULLT HUS: Tirsdag er det duket for at alle stortingsrepresentantene deltar i voteringen over endringer i bioteknologiloven.
FULLT HUS: Tirsdag er det duket for at alle stortingsrepresentantene deltar i voteringen over endringer i bioteknologiloven. Foto: Truls Aagedal / TV 2

Pleksiglass til 225.000 kroner på plass i Stortinget

Forrige uke ble det vedtatt at voteringen over endringer i bioteknologiloven i Stortinget skal gå for full sal. Nå er de gjennomsiktige platene montert.

Fredag forrige uke ble det kjent at Stortingets presidentskap vedtok KrFs partileder Kjell Ingolf Ropstad krav om fullt oppmøte til Stortingsvoteringen over endringer i bioteknologiloven.

Så tirsdag må de 169 representantene trappe opp på Stortinget for å avgi sin stemme i saken.

SMITTEVERN: Stortingspresident Tone W. Trøen viste mandag frem de nyinstallerte pleksiglassene i stortingssalen.
SMITTEVERN: Stortingspresident Tone W. Trøen viste mandag frem de nyinstallerte pleksiglassene i stortingssalen. Foto: Truls Aagedal / TV 2

Kostbart

Stortingets andre visepresident Morten Wold sa da at vil gjøre alt for å begrense smitten.

– Som presidentskap må vi være ansvarlig i forhold til smittevernet og når det blir full sal må vi gjøre alt vi kan for å begrense smitten, sier Stortingets andre visepresident Morten Wold.

Stortingspresident Tone Trøen (H) bekreftet også prislappen på 225.000 norske kroner å få montert pleksiglass ovenfor TV 2.

SKILLE: Pleksiglassene skal sørge for at smitte ikke sprer seg stortingspolitikerne imellom.
SKILLE: Pleksiglassene skal sørge for at smitte ikke sprer seg stortingspolitikerne imellom. Foto: Truls Aagedal / TV 2

Thriller

Det kan se ut til å bli uhyre jevnt under tirsdagens votering.

SV, Ap og Frp har et flertall på 86 representanter. Det trengs 85. MDGs ene representant har i tillegg sagt de skal stemme for og Rødt har også varslet støtte til alle forslagene bortsett fra eggdonasjon.

KrF setter sin lit til at nok Frp-representanter skal velte flertallet.

Høyres Kristian Tonning Riise bekrefter til TV 2 at han vurderer å stemme i tråd med egen overbevisning i bioteknologisaken, og dermed bryte med regjeringserklæringen.

Venstres Kjetil Kjenseth har varslet at han vurderer det samme som Tonning Riise.

– Det blir mitt lodd i livet det neste døgnet: Balansere lojaliteten til regjeringsplattformen og følge egen samvittighet og eget program, sier Kjenseth til TV 2.