Reiten får høre sannheten av mamma: – Brutalt av og til

Guro Reiten (25) har nådd toppen med sparringen og støtten fra foreldrene.

Se 1. episode av Proffjentene gratis på Sumo nå!

Guro Reiten snur seg mot kamera og rister smilende på hodet etter å ha fått dommen av foreldrene Iren Olsen og Tom Ivar Reiten.

25-åringen fra Sunndal tror foreldrene har sett alle kampene hennes. Hun er vant til at de har formeninger om det hun leverer på banen.

– Pappa er sånn «trykk til i duellene», «spring» og «ha det artig», mens mamma er mer på detaljer. Det er der jeg får den ærligste tilbakemeldingen, forteller den norske landslagsprofilen i den nye Sumo-serien «Proffjentene».

Mamma Iren kjenner seg igjen i karakteristikken.

– Det gikk ikke så fort fremover en periode da hun spilte i Trondheims-Ørn. Da hun begynte i Toppserien, stangnerte hun, følte jeg. Jeg tok det opp med henne, og hun var litt irritert på meg noen ganger. Jeg fikk beskjed om at jeg ikke trengte å se på hvis jeg ikke syntes det var artig.

– Jeg passer på å si at jeg ikke gjør det for å være ekkel, men jeg vil være ærlig, sier mamma Iren.

Reiten fikk etter hvert opp dampen i Trondheims-Ørn, og hun tok seg etter hvert videre til LSK og Chelsea, samt det norske landslaget.

– Det er en brutal sannhet av og til. Det har skjedd at jeg har gått derfra også, men jeg setter veldig pris på det, sier hun om tilbakemeldingene.

I sin første sesong som Chelsea-spiller ble hun tatt ut på årets lag.

Reiten gir foreldrene en stor del av æren for suksessen hun opplever.

– Uten mamma og pappa hadde jeg ikke vært der jeg er i dag. Deres støtte og alt de har gjort opp gjennom går ikke helt an å sette ord på, sier hun.

Maren Mjelde, Maria Thorisdottir og Guro Reiten. Her på treningsfeltet til Chelsea.
Maren Mjelde, Maria Thorisdottir og Guro Reiten. Her på treningsfeltet til Chelsea. Foto: Olof Andersson