Jakten på den forsvunne medaljen

Gullgrossistene i Stavanger har tatt medaljer på rekke og rad det siste tiåret. I torsdagens episode av «10 år med hockey på TV 2» blir det både leting etter medaljer og et tilbakeblikk på suksessen til Oilers.

Se serien «10 år med hockey på TV 2» eksklusivt på TV 2 Sumo!

Fra 2010 til 2017 ble Stavanger Oilers norgesmestere sju ganger. Fra 2012 til 2017 tok de seks strake titler. I samme periode ble siddisene seriemestere fire ganger. I tillegg kommer tittelen fra årets sesong som ble avsluttet etter grunnspillet pga. koronakrisen.

I dagens episode av «10 år med hockey på TV 2» får vi et gjensyn med noen av profilene fra storhetstiden. Samt innblikk i kulissene i blant annet den nye DNB Arena og noen gamle gode minner fra tidligere trener Petter Thoresen. Tidligere Stavanger Oilers-spiller Lars-Peder Nagel er gjest via Skype der han blant annet forteller om medaljen som forsvant i feiringen etter et av mange NM-gull.

– Den kom vel til rette til slutt hvis jeg ikke husker helt feil. Men det er klart forbundet deler jo ut medalje uten snor til å ha den rundt halsen. Og du er jo i en lykkelig tilstand når du vinner NM-gull så det er ikke alltid lett å holde orden på det. Men det ble fem NM-gull, ett med Frisk Asker og fire med Stavanger Oilers, sier Nagel.

Stavanger Oilers satset knallhardt i flere år for å nå toppen av norsk ishockey. Men det tok sin tid før Nagel og siddisene fikk oppleve suksess.

– Jeg kom i 2006 da hadde Oilers vært i NM-finale for første gang. Tapte vel fire strake kamper mot Vålerenga om jeg ikke tar feil. Jeg tenkte at naturlig progresjon for klubben var da å tape en NM-finale og vinne en NM-finale, og at jeg skulle dra hjem etter det.

Men slik ble det ikke og Nagel ble værende i Stavanger. Der ventet noen utfordrende år.

– Det var tre tøffe år de tre første årene. Vi satset hardt. Eierne våre investerte mye penger i oss. Avisene skrev mye om oss. Men vi presterte ikke på det nivået vi skulle. Så gjorde vi noen endringer før 09/10-sesongen. Vi hentet blant annet Petter Thoresen som trener. Men det fortsatte å gå dårlig.

Men så snudde det for siddisene. Og det ble starten på en eventyrlig opptur.

– Rundt juletider etter en veldig veldig tøff høst så klarte vi å snu den sesongen om til å bli en suksessesong med et NM-gull i 2010 på hjemmebane i Siddishallen. En fantastisk opplevelse etter mange magre år, avslutter Nagel.

TV 2 Sumo kan du nå se 13 episoder av serien «10 år med hockey på TV 2».