Den tyske Formel E-føreren Daniel Abt må punge ut etter skittent juks.
Den tyske Formel E-føreren Daniel Abt må punge ut etter skittent juks. Foto: Kenzo Tribouillard

Straffet for skittent juks i virtuelt løp

Den tyske racerføreren Daniel Abt ble avslørt for juks under et virtuelt løp i Formel E-klassen søndag.

Under viruspandemien arrangeres det virtuelle løp i de fleste motorsportserier som erstatning for de avlyste løpene, der racerførerne konkurrerer i videospill. Abt lot den 18-årige profesjonelle videospilleren Lorenz Hörzing spille for seg.

Etter å ha medgitt lureriet er han fratatt 3.-plassen i søndagens løp og beordret å donere 10.000 euro til et veldedig formål. Det tilsvarer om lag 110.000 norske kroner.

– Jeg vil be Formel E, tilhengerne, laget mitt og de andre førerne om unnskyldning. Jeg tok ikke dette så alvorlig som jeg burde, sa Abt i en uttalelse.

Mistanken mot 27-åringen ble vekket da videokameraet ble slått av før et intervju. Senere var spillerens ansikt tildekket.

Formel E-løpene er ikke blant de mest omtalte, men virtuelle løp avvikles i mange klasser. Søndag styrte Williams-fører George Russell inn til seier i den virtuelle utgaven av Monacos Grand Prix i Formel 1.

Han seiret foran tidligere Formel 1-fører Esteban Gutierrez og Ferrari-føreren Charles Leclerc, som er fra Monaco og bor rett ved startstreken.

(©NTB)