21-åringens sensasjonelle kamp: Frispark-hat trick på åtte minutter, så drømmemål

AB Argir-spillerne sto sjanseløse å så på at Adrian Justinussen sendte av gårde missiler mot målet deres.

Se de uvirkelige scoringene i vinduet øverst!

AB-HB 0-5

– Jeg har brukt mellom fire og fem timer hver eneste dag på å gjøre høyrefoten min til Færøyenes beste skuddfot.

Det sa HB-spiller Adrian Justinussen til TV 2 før den færøyske ligaen Betri Deildin startet.

I den første kampen klinket han inn et frispark og viste norske seere at han ikke overdrev i beskrivelsen av seg selv. Men det var i den tredje kampen han virkelig fikk vist hva som bor i høyrebeinet.

– Noe av det dummeste jeg har sett!

AB Argir sto sjanseløse og så på mens 21-åringen hamret inn frispark etter frispark.

Allerede etter fem minutter skrudde han et frispark inn i boksen. Det så tilsynelatende ut som om at ballen gikk rett i mål, men Össur Dalbúd jublet og ble kreditert målet.

Så kom det tolv magiske minutter på AB Argirs stadion Inni í Vika.

Pang, pang, pang og pang. Fire mål signert Adrian Justinussen på tolv minutter. Tre av dem på frispark, mens det siste var en nydelig enkeltprestasjon hvor han limte ballen i krysset. Først slo han en tunnel, så skrudde han ballen i krysset. TV 2s kommentator Peder Mørtvedt trodde knapt det han så.

– Det er noe av det dummeste jeg har sett!

– Den høyrefoten er helt i verdensklasse. Han viser det frem gang, etter gang etter gang, sa en ekstatisk Mørtvedt fra kommentatorboksen.

Hyllet av Baldvinsson

Den færøyske landslagsspilleren Rógvi Baldvinsson brukte store superlativer om skuddfoten til 21-åringen da han skulle forberede Norge på hva de kunne forvente fra spillerne i Betri Deildin.

– Jeg mener høyrefoten hans er blant de beste i Nord-Europa. Jeg tror neppe det har noe å si at det er en færøysk mur, eller en færøysk keeper som står i mål, sa Baldvinsson.