Liverpool-linkede Werner scoret hat trick

Timo Werner endte en fire kamper lang måltørke da RB Leipzig kjørte over Mainz.

Se scoringene i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Mainz-RB Leipzig 0-5

Leipzig klatret til tredjeplass i Bundesliga, nå sju poeng bak serieleder Bayern München, etter regelrett å ha rundspilt nedrykkstruede Mainz i 90 minutter.

Knapt elleve minutter var spilt da Timo Werner, på noe heldig vis, sendte Leizpig i ledelsen. Yussuf Poulsen og Michael Sabitzer fulgte opp ved å score 2- og 3-0, før det igjen var duket for Werner.

Først plasserte han ballen i mål etter et strålende forarbeid av Kevin Kampl, før han tuppet den inn ti minutter før slutt etter å ha mottatt en strålende gjennombruddspasning.

Med det er Werner oppe i 24 Bundesliga-mål, tre bak toppscorer Robert Lewandowski. Beilerne står angivelig i kø for å hente den tyske landslagsspilleren. Liverpool er laget som er blitt hyppigst nevnt, og spekulasjonene ble ikke noe mindre da Werner uttalte at koblingen til Merseyside-klubben gjorde ham stolt.

Tidligere i mai sa han dessuten at han ønsker å dra utenlands dersom han skal forlate Leipzig.

– Skulle det bli aktuelt å bytte klubb, vil jeg heller reise utenlands enn å dra til Bayern, sa han til tyske Bild.

En som tror Werner ville passet godt inn i Liverpool, er den tidligere Bayern München-spilleren Owen Hargreaves.

– Werner er en Fernando Torres-type. Han er super-eksplosiv, og kan løpe fra hvem som helst, sier Hargreaves, ifølge London Evening Standard.

Og Hargreaves mener at Werner kan passe inn i Liverpool på samme måte som Torres gjorde. Han argumenterer med at Torres skinte da han fikk mye rom å løpe i som Liverpool-spiss, men slet da han kom til Chelsea og det ble spilt mer ballbesittende fotball.

– Det passet ham ikke så bra. Han var en strålende spiller, Chelsea et strålende lag, men du må spille på en spillers styrker. Werner ville passet inn i Liverpool. Kontringsspillet deres er bedre enn noen andres. Han ville passet dem bra, mener Hargreaves.

Tabloidavisen Mirror har imidlertid hevdet tidligere at Liverpool ikke har råd til å hente en spiller som Werner i kjølvannet av koronakrisen.

24-åringen har angivelig en utkjøpsklausul på i underkant av 700 millioner kroner.