To positive koronatester i Premier League

Bournemouth bekrefter at en av de positive testene kommer fra deres lag.

Tirsdag, torsdag og fredag denne uken har Premier League testet 996 spillere og personer i klubbens støtteapparatet. Resultatet er to nye positive koronaprøver, opplyser Premier League lørdag kveld.

Det var den andre runden med testing av spillere og støtteapparat.

Da 748 spillere og ansatte ble testet søndag og mandag, var det seks positive koronaprøver fra tre forskjellige klubber. Disse er uavhengige av de to positive prøvene som ble bekreftet lørdag.

Bournemouth bekrefter søndag at en av de som testet positivt tilhører deres tropp.

På sin hjemmeside skriver Joshua Kings klubb at en av deres spillere har testet positivt på viruset etter at klubben gjorde sin andre runde av testing. Klubben offentliggjør ikke navnet, og ber om forståelse for dette.

Søndag ettermiddag opplyser EFL om testresultatene fra Championship, det nest øverste nivået. Der er det to av 1014 tester positive. Begge testene stammer fra samme klubb. Noen timer senere opplyser Martin Samuelsens klubb, Hull, at smittetilfellene er hos dem. De går imidlertid ikke ut med hvorvidt det er spillere eller personer i støtteapparatet.

Isolasjon venter

De koronapositive nå må i isolasjon i sju dager.

Selv om Premier League ikke opplyser hvor de positive testene hører hjemme, er det kjent at Watford-forsvarer Adrian Mariappa og to andre ansatte i samme klubb er blant de smittede. Det er også Burnleys assisterende manager Ian Woan.

Lørdag opplyste Watford-manager Nigel Pearson at to spillere som selv ikke testet positivt er isolert i sine hjem etter å ha hatt nær kontakt med smittede.

Flere tester

I den andre runden med tester var antall tester tilgjengelig for hver klubb økt fra 40 til 50.

Tirsdag startet Premier League-klubbene opp med treninger i grupper på maksimalt fem spillere. Dette blir kalt for fase én i prosjektet av å gjenoppstarte Premier League, hvor spillere endelig kan trene med andre.

Premier League har som mål om å starte opp igjen 12. juni. Bundesliga ble den første av de store ligaene til å starte opp igjen forrige helg. Lørdag fikk La Liga grønt lys til å begynne opp igjen fra 8. juni.