Slik arrangerte de det første stevnet

Fotballen har vært førsteprioritet å få i gang igjen i Idretts-Norge i den gradvise gjenåpningen av det norske samfunnet. Nå er også friidretten på gang igjen.

Startblokkene druknes nesten i antibac, utøverne springer i annenhver bane, bare 50 personer kan være inne på stadion samtidig, barna må vaske hendene grundig før og etter øvelsene, oppropet skjer elektronisk og ingen premier blir delt ut.

På Jessheim friidrettsstadion gås det grundig til verks når Ull/Kisa Friidrett arrangerer stevnet Muligleker denne helgen.

Det er det første stevnet av en viss størrelse som blir arrangert etter koronaen satte idretten, og samfunnet for øvrig, på pause.

– Det føles trygt

– Det var veldig gøy. Det er hyggelig å møte alle venner her og få prøve seg igjen, sier Susanne Tveit Amundsen (Asker Sk. Friidrett) etter 60-meteren for jenter 13 år.

Frida Rimstad (Raumnes & Årnes IL) sprang samme distanse.

– Ja, det har vært litt kjipt med nesten en hel sesong uten konkurranser. Det er en del å holde styr på, men man blir ganske fort vant til det, sier hun om de mange forholdsreglene som er tatt.

På stadion følger Ellen Moen, smittevernansvarlig på stevnet, nøye med på at alle følger rutinene med desinfisering, hvor de kan gå inn og ut av stadion, og ikke minst at utøverne holder minst én meters avstand til enhver tid.

– Er dette trygt?

– Det må jeg si. Det føles trygt. Det ser ut som om ungdommene tar det på alvor og gjør som vi ber dem om. De spriter hendene når de kommer og går. Jeg tror alle ønsker at dette skal gå bra, og at de får lov til å holde stevner. Ungdommen vil jo gjerne være aktive! sier hun.

– Mange av ungdommene gikk i mental dvale

Hovedtrener i Ull/Kisa Friidrett, Hans Jørgen Borgen forteller at det har vært to-tre mindre stevner i Norge de siste dagene, men at «dette er det første av litt størrelse».

– Det viktigste er å holde motivasjonen i gang hos utøverne. Mange gikk litt i mental dvale og fryktet at hele sesongen røyk. Det sosiale nettverket man får på stevner er også veldig viktig, sier Borgen.

På menyen for utøverne på Jessheim i helga stod løpedistanser fra 60-600 meter, samt kule, diskos, spyd og lengde.

– Det var faktisk veldig deilig å konkurrere igjen. Jeg har savnet det, sier Amadeus Lykke Bellmann (Fredrikstad IF) etter fullført 60 meter i G13-klassen.