DROPPET: Bayern valgte ikke å utløse kjøpsopsjonen i Coutinhos låneavtale, men utelukker ikke at han kan bli værende av den grunn.
DROPPET: Bayern valgte ikke å utløse kjøpsopsjonen i Coutinhos låneavtale, men utelukker ikke at han kan bli værende av den grunn. Foto: Christof Stache

Bayern droppet Coutinho-opsjon

Men direktøren utelukker ikke at stjernespilleren fortsatt kan bli værende i den tyske storklubben.

Da Bayern München hentet Coutinho på lån fra Barcelona, var det med en opsjon på kjøp på 120 millioner euro – tilsvarende 1,3 milliarder kroner etter dagens valutakurs.

Den har Bundesliga-lederen bestemt seg for ikke å benytte seg av.

– Opsjonen på kjøp har utløpt, og vi har ikke aktivert den, sier Bayern-direktør Karl-Heinz Rummenigge til Der Spiegel, gjengitt av blant andre Bild.

27-åringen er imidlertid ikke nødvendigvis ferdig i Bayern av den grunn. Rummenigge holder døren åpen.

– Det er ikke tatt en avgjørelse om fremtiden hans. Som jeg har sagt mange ganger i en usikker tid som denne: Vi snakker foreløpig ikke om overganger, hevder Bayern-direktøren.

Coutinho har spilt 22 kamper i Bundesliga denne sesongen, hvor 15 av dem har vært fra start. Den brasilianske playmakeren har scoret åtte mål og slått seks målgivende pasninger.

Han er blitt koblet til flere av de største klubbene i Europa, blant annet i Premier League. En retur til Liverpool skal imidlertid ikke være aktuelt, hevder avisen Liverpool Echo.