TILTALT: Ifølge påtalemyndigheten skal overgrepene mot fostersønnen ha startet da han var 1 3 år. Som 18-åring anmeldte han saken selv.
TILTALT: Ifølge påtalemyndigheten skal overgrepene mot fostersønnen ha startet da han var 1 3 år. Som 18-åring anmeldte han saken selv. Foto: Berit Roald/NTB scanpix

Tiltalt for seksuelle overgrep mot sin egen fostersønn

Overgrepene skal ha startet da fostersønnen var 13 år. Som 18-åring anmeldte han saken selv.

Fostersønnen var bare 13 år da overgrepene startet, ifølge tiltalen.

Fosterfaren, en mann i 40-årene fra en kommune på Vestlandet, er tiltalt for gjentatte seksuelle overgrep mot sin egen fostersønn. Ifølge tiltalen skal overgrepene ha skjedd i perioden 2006 til 2015.

Påtalemyndigheten mener at fosterbarnet skal ha blitt utsatt for overgrep både i familiens hjem og på ferie i utlandet.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld og opplever tiltalen som en stor belastning, sier mannens forsvarer, Odd Arild Helland til TV 2.

Varsler søksmål

Det var den fornærmede fostersønnen selv som anmeldte forholdet i januar 2018.

– Han ser nå frem til å få saken avsluttet. Tiden etter har vært svært belastende for ham, sier hans bistandsadvokat Aleksander Nyheim Jenssen.

Ifølge bistandsadvokaten var fostersønnen under barnevernstjenestens omsorg i perioden da overgrepene skjedde, og han beskriver det som kritikkverdig at myndighetene ikke oppdaget overgrepene før.

– Den aktuelle kommunen er varslet om at det vil bli fremmet krav om erstatning for manglende oppfølging, sier Nyheim Jenssen.

Vil vente til dommen er klar

TV 2 har vært i kontakt med barneverntjenesten i den aktuelle kommunen, som har hyret inn ekstern advokathjelp i saken.

– Dette tar vi på fullt alvor, og går nå gjennom alt det vi har foretatt oss i denne saken. Vi har bestemt oss for å vente med å konkludere frem til straffesaken er ferdig behandlet i tingretten, sier en representant for barneverntjenesten i kommunen til TV 2.

Saken skal gå for en tingrett på Vestlandet denne høsten, og det er satt av fem dager til behandling av saken.