ROBUST: Erling Braut Haaland har fysikken i orden.
ROBUST: Erling Braut Haaland har fysikken i orden. Foto: Martin Meissner

Tysk fotballtopp om Haaland: – Hvis han er så god, hvorfor er han i Dortmund?

Wolfsburg-trener Oliver Glasner mener Erling Braut Haaland (19) var akkurat det Borussia Dortmund manglet. Den tyske fotballtoppen Christian Seifert mener klubben utmanøvrerte rivalene da jærbuen ble signert.

Christian Seifert, administrerende direktør i den tyske fotballigaen og visepresident i det tyske fotballforbundet, mener nordmannens overgang til tysk fotball er et nytt bevis på Borussia Dortmund-ledelsens evne til å manøvrere blant rivaler og skyte blink på overgangsmarkedet.

– Hvorfor er han da i Dortmund?

I et intervju med den spanske storavisen Marca blir Seifert konfrontert med spekulasjonene rundt at den norske måltyven skal være sterkt ønsket i Real Madrid. På spørsmål om Haaland vil bli savnet i Tyskland dersom ferden går til den spanske hovedstaden, svarer Seifert:

– Alle store spillere er et stort tap. Men jeg skal spørre deg: Hvis han er så god, hvorfor er han i Dortmund?

Når Marcas journalist så antyder at svaret har sammenheng med den tyske klubbens evne til å finne de rette talentene og manøvrere raskt på overgangsmarkedet, svarer Seifert:

– Du sa det, ikke jeg. Det er enkelt å beundre en spiller som allerede har oppmerksomheten til en hel fotballverden. Det vanskelige er å signere ham før det skjer. Dortmund gjorde det, og de gjorde igjen en strålende jobb.

Erling Braut Haaland brukte bare ni kamper og 541 minutter for å nå ti mål i Bundesliga. Kun tidligere spisskonkurrent Paco Alcácer har vært raskere i ligaens historie.

Roses av motstanderen

Lørdag venter nye scoringsmuligheter. På motsatt banehalvdel står Wolfsburg, og trener Oliver Glasner er fullstendig klar over nordmannens kvaliteter.

– Selvsagt. Han er den sterke og tøffe spissen som Borussia Dortmund har lett etter lenge, og ikke funnet, sier Wolfsburg-treneren på sin pressekonferanse før kampen.

Oliver Glasner kom til Wolfsburg fra jobben som LASK-trener før sesongen. Dermed kjenner han godt til Haaland fra før. Men da Glasner var trener i Østerrike hadde ennå ikke jærbuen slått ordentlig gjennom i Red Bull Salzburg.

HAALAND-BEUNDRER: Wolfsburg-trener Oliver Glasner er klar over Haalands kvaliteter.
HAALAND-BEUNDRER: Wolfsburg-trener Oliver Glasner er klar over Haalands kvaliteter. Foto: Tobias Hase

– Da jeg var trener i LASK trengte jeg ikke å forberede meg på å møte ham, for han spilte ikke. Men han hadde en fantastisk høst og scoret mange mål i Østerrike og Champions League. Det ga ham en nyvunnet selvtillit.

– Han komplementerer stallen. De har ekstremt smidige midtbanespillere, og raske spillere på kanten uansett om det er Hazard, Brandt, Sancho eller Reyna som spiller. Hans robuste fysikk passer veldig bra på topp.

– Jeg synes det er en veldig god tilvekst til hele stallen. Han har gjort Dortmunds spill mye bedre.

Over tyske Sky Sport advarer Glasner likevel mot å tenke for mye på 19-åringen.

– Hvis vi bare fokuserer på Haaland, vil vi ha et problem. Vi må få grep om hele Dortmunds angrepsrekke.

(NTB/TV 2 Sporten)