Ti av elleve beboere på Metodisthjemmet som delte bad, ble smittet

Av de elleve beboerne på Metodisthjemmet i Bergen som delte bad, ble ti smittet av koronaviruset.

UTSATT: Torsdag var 11 koronasmittede beboere ved Metodisthjemmet døde og ni andre smittet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
UTSATT: Torsdag var 11 koronasmittede beboere ved Metodisthjemmet døde og ni andre smittet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Totalt ble 24 av 46 beboere smittet på det som er Norges hardest rammede sykehjem, skriver Bergensavisen.

Av de smittede døde 18 personer.

BA har fått innsyn i hvordan smitten spredte seg. Der kommer det fram at de hardest rammede var beboere i såkalte dubletter, altså to rom som deler bad. Ti av elleve i slike rom ble smittet.

– Det er nok ikke tilfeldig. Jo tettere man bor, jo lettere er det å bli smittet, sier institusjonssjef Karianne Fedøy Magnussen til avisen.

Det var ifølge siste oppdatering onsdag ingen koronasmittede beboere på sykehjem i Bergen etter at den siste smittede ble erklært frisk, ifølge kommunens hjemmeside.

– Det er gledelig at så mange beboere har blitt friske den siste tiden, og at vi har klart å unngå nye smittetilfeller. Nå er det lite smittespredning i samfunnet, og da blir det også lite smittespredning på sykehjemmene, sa etatsdirektør Anita Wøbbekind Johansen i Etat for sykehjem tirsdag.