KJØRTE NED SKRENT: Kjøretøyet havnet 8-10 meter ned i en skråning. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
KJØRTE NED SKRENT: Kjøretøyet havnet 8-10 meter ned i en skråning. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen

Mann i 80-årene kjørte ned skråning med rullestol – ble funnet timer senere

Det er mistanke om at mannen har pådratt seg hodeskader i ulykken.

Nødetatene rykket ut torsdag ettermiddag etter at det ble meldt at et mindre kjøretøy hadde kjørt ned en skråning i Holmestrand.

Det viste seg at en mann i 80-årene hadde kjørt ned skråningen med en elektrisk rullestol. Brannvesenet beskriver kjøretøyet som en elektrisk scooter med overbygg.

Ifølge politiet har mannen trolig ligget på stedet i noen timer før han ble funnet av turgåere.

Skogsvei

I en Twitter-melding skriver Sør-Øst politidistrikt at det er mistanke om at mannen har pådratt seg hodeskader.

– Dette skjedde på en skogsvei på vei opp til Suluvann i Sande, som er del av Holmestrand kommune. Han har kjørt av veien og har blitt hengende fast litt opp ned i rullestolen. Det var hell i uhell at han ble oppdaget, sier operasjonsleder Truls Fjeld til TV 2.

Ikke mulig å se fra bil

Ifølge Vestfold interkommunale brannvesen ble scooteren liggende 8-10 meter nede i skråningen. Utrykningsleder Daniel Weberg uttaler i en Facebook-post at forbipasserende i bil ikke hadde sjanse til å se kjøretøyet nede i skogen.

– De observante turgåerne tok seg ned til personen og etter kort tid kom det også en ambulanse til stedet, som første nødetat. Turgåerne og ambulansepersonell fikk føreren ut og bar vedkommende opp på veien til ambulansen. Brannmannskapene sikret skadestedet og kjøretøyet, sier Weberg.