NYE TRENERE: Espen Olsen (t.v.) og Geir Frigård tar over treneransvaret i HamKam. Foto: hamkam.no
NYE TRENERE: Espen Olsen (t.v.) og Geir Frigård tar over treneransvaret i HamKam. Foto: hamkam.no

Tidligere spissduo danner trenerteam i HamKam

Sportssjef Espen Olsen overtar hovedtreneransvaret i HamKam etter at Gaute Helstrup forsvant til Tromsø. Med seg får han Geir Frigård som assistent.

Det opplyser Hamar-klubben på sitt nettsted torsdag ettermiddag.

Olsen skal kombinere rollene som sportssjef og hovedtrener. Frigård har fått permisjon fra stillingen som spillerutvikler i Akershus fotballkrets og skal være Olsens assistent i 2020-sesongen.

De to spilte sammen som spisser for Ham Kam i 2004 og 2005.

– Vi er glade for å ha fått inn en assistent som er helt i henhold til den profilen vi har lett etter. Geir er god på utvikling av spillere og rå på treningsfeltet, sier Olsen om Frigård.

HamKam fikk raskt på plass en løsning etter at de mistet trener Gaute Helstrup til Tromsø tidligere denne uken. Hans klubbskifte ble offentliggjort tirsdag. Helstrup flytter hjem til sin fødeby for å erstatte Simo Valakari, som fikk sparken i april.

– At vi fikk til en så god løsning, så raskt, er viktig. Det viser at det er attraktivt å jobbe i HamKam, sier «Kammas» styreleder Rune Strand.

Frigård kom til HamKam i 2004 etter en rekke år i utlandet. Han spilte blant andre for LASK i Østerrike, Tennis Borussia Berlin i Tyskland og Lierse i Belgia. I 1994 spilte han fem landskamper for Norge og scoret ett mål.

– Det føles som å komme hjem. Det er mange av de samme folkene i klubben, og det er lett å bli glad i Kamma. Det føltes veldig riktig når denne muligheten dukket opp, sier 49-åringen til hamkam.no.

(©NTB)