Superstjernen strakk seg langt for å stilne mobberne

Lewis Hamilton om trøblete oppvekst, motivasjonen under koronapausen og grepet utenfor formel 1-banen.

Da briten ble verdensmester i høst, var det for tredje år på råd. Og den sjette tittelen totalt. Det betyr at han bare er én tittel bak legendariske Michael Schumachers rekord.

Ifølge The Guardian er håpet til formel 1 å starte sesongen 5. juli. Da kommer Hamilton til å være klar for å starte rekordjakten.

– Jeg tenker ikke på de andre førerne. Vi er alle i samme båt, men jeg tenker ikke på dem når det kommer til inspirasjon, motivasjon eller noe slikt. Jeg har aldri slitt med motivasjonen når det gjelder konkurranser, slår Hamilton fast.

SUPERSTJERNE: Lewis Hamilton nærmer seg Michael Schumachers rekord i flere hundre kilometer i timen.
SUPERSTJERNE: Lewis Hamilton nærmer seg Michael Schumachers rekord i flere hundre kilometer i timen. Foto: Giuseppe Cacace

Mobbet som ung

I intervjuet med nyhetsbyrået SNTV åpner dessuten den 35 år gamle briten opp om en trøblete oppvekst. Med sine 174 centimeter er han ikke den som rager høyest, og slik var det heller ikke i barndommen.

Det gjorde ham til et lett bytte.

– Jeg ble mobbet på skolen. Jeg var den lille gutten som ble ertet av de store gutta. Jeg var veldig innesluttet og holdt meg for meg selv, forklarer Hamilton.

På racingbanen har det imidlertid alltid vært annerledes.

– Når jeg tar på meg hjelmen, kan jeg være hvem jeg vil. Jeg kan være Supermann om jeg vil.

Og etter hvert kunne formel 1-stjernen ta med seg den samme selvtilliten til skolegården.

– Etter hvert ble jeg mer selvsikker og kunne støtte andre mobbeofre. For jeg begynte med karate og fikk svart belte, så jeg kunne gi dem juling. Og det føltes godt, sier Mercedes-føreren og ler.

Sliter med mediteringen

Det er viden kjent at Hamilton ikke er som formel 1-førere flest. I 2017 ble han veganer, og to år senere åpnet han sin egen veganske restaurant, ifølge BBC. Han har også slengt seg på meditasjonsbølgen.

– Jeg er rastløs, så det er veldig vanskelig å meditere. Jeg sitter der, flytter meg rundt og så begynner det å klø overalt. Men jo mer du gjør av noe, jo bedre blir du, understreker Hamilton, før han kommer med en tale til lovende idrettsutøvere:

– I dag er det mange som ser profiler som er suksessfulle og tenker at de vil være slik. De vil være som Drake, som Madonna, Michael Jordan eller Kobe (Bryant). Men de ser bare den ene delen, og vil komme dit med en gang. Men det ligger så mye arbeid bak som gjør at du når så langt.