– Haaland blir en av verdens beste spisser

Joshua King (28) er full av beundring for mentaliteten til Erling Braut Haaland (19).

Se «Brede møter Joshua King» på TV 2 Sumo!

Erling Braut Haaland har denne sesongen rukket å score 41 mål i alle turneringen, tatt både Champions League og Bundesliga med storm og fått debuten på det norske landslaget.

Joshua King er mektig imponert over landsmannen i Dortmund.

– Han har en sånn mentalitet, er en ren spiss og lukter mer mål enn noen andre jeg har sett i den norske drakten siden Ole (Gunnar Solskjær). Han er et uhyre stort talent. Han kommer til å bli en av verdens beste spisser. Han er fortsatt ung, og det er kult at han takler presset, sier King til TV 2.

Da Bundesliga var den første av de store ligaene til å starte opp igjen etter å ha blitt stanset av koronaviruset, leverte den tidligere Bryne- og Molde-spissen både scoring og målgivende i 4-0-seieren over erkerival Schalke.

Haaland var mer anonym mot Wolfsburg lørdag, men han kunne juble for en 2-0-seier. Tirsdag kveld venter Der Klassiker mot Bayern München.

Haaland er bare én av flere spennende spillere som har kommet opp på landslaget de siste årene. Kristoffer Vassbakk Ajer, Sander Berge og Martin Ødegaard har allerede etablert seg på laget til Lars Lagerbäck.

– Martin var også et talent som alle snakket om, og han ble snakket ned fordi han ikke spilte på A-laget til Real Madrid da han var 17 år. Okay, herregud. Han har gått til verdens største klubb, gått ned igjen og nå har han tatt La Liga med storm i sin unge alder. Han er fortsatt ung, påpeker King.

– Sander Berge har akkurat kommet til Premier League. Det er litt tøft, men han kommer seg på beina og kommer til å takle den rollen ganske trygt. Jeg tror ikke jeg trenger å si så mye til de ungguttene, for de er sultne og vet hva de driver med, fortsetter 28-åringen.

Dortmund ligger fire poeng bak Bundesliga-leder Bayern München.