Carlsen skuffet: – Jeg er skikkelig forbanna

Magnus Carlsen klarte ikke å følge opp sitt gode spill på dag to av Rapid Challenge.

Se tredje dag av Magnus Carlsen Rapid Challenge på TV 2 Sport 2 og TV 2 Sumo i morgen fra kl. 15.30!

Etter en pangstart på Rapid Challenge lå Magnus Carlsen på delt førsteplass etter fire av tolv partier.

På dag to gikk det langt dårligere med to tap, en seier og ett remis. Carlsen ligger nå på delt tredjeplass, ett poeng bak Hikaru Nakamura og Sergey Karjakin på førsteplass.

Samtidig er det ett poeng ned til 9. plassen som ikke går videre til kvartfinale.

Etter tapet for Yu Yangyi i det femte partiet var Carlsen tydelig frustrert. 29-åringen slo datamusen i bordet og stormet ut av rommet.

– Jeg er skikkelig forbanna over å ha spilt så dårlig i dag. All god følelse etter å ha spilt bra i går er borte nå. Sånn er det, sier Magnus Carlsen til TV 2.

Se intervjuet med Carlsen øverst i saken!

Carlsen mener partiet mot Yu ødela mye av dagen.

– Jeg ble plutselig litt usikker. Det er bare tull. Jeg hadde sjansen til å vinne, men jeg begynte å få dårlig tid og han hadde fått mye aktivitet på brettet. Da ble jeg sur fordi jeg kunne vinne, men ble i stedet matta. Det var grusomt. Det satt litt tonen for resten av dagen. Jeg kom meg aldri etter den, sier Carlsen.

Carlsen klarte likevel å slå Wei Yi, men da han igjen skulle spille med svarte brikker ble det et nytt tap for Jan-Krzysztof Duda. I det 8. partiet ble det remis mot Wesley So.

Den norske verdensmesteren klarte bare å ta 1,5 poeng av fire mulige på dag to.

– Det er helt vanvittig

– Magnus Carlsen har hatt en veldig dårlig dag, sier Fin Gnatt i TV 2s sjakkstudio, og får støtte av Hans Olav Lahlum:

– Han har ikke hatt en god dag i det hele tatt. Det er krevende med to tap, sier Lahlum.

Carlsen har tapt to av to partier med svarte brikker. Det overrasker TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

– Den svarte brikker-tendensen er helt vanvittig. Magnus er spinnvill med hvite, men gjør det dårlig med svart. Det har vi sett denne turneringen, sier Hammer.

FALT PÅ TABELLEN: Magnus Carlsen falt ned til delt tredjeplass etter andre dag av Rapid Challenge. Hikaru Nakamura og Sergey Karjakin leder etter to dager med hurtigsjakk.
FALT PÅ TABELLEN: Magnus Carlsen falt ned til delt tredjeplass etter andre dag av Rapid Challenge. Hikaru Nakamura og Sergey Karjakin leder etter to dager med hurtigsjakk.

Tapet som frustrerte Carlsen

Magnus Carlsen fikk store problemer mot kinesiske Yu Yangyi i det femte partiet.

Carlsen spilte med stor risiko med svarte brikker, men lenge så det ut som det skulle gå bra. I en thrilleravslutning fikk Carlsen problemer da han prøvde å skaffe seg en ny dronning. Yu brukte tiden på å flytte kongen sin i angrep.

– Magnus har ingen måte å komme seg unna med kongen. Han ble rett og slett for uforsiktig og skjønte ikke hvor alvorlig planen til Yu var, sier TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

Carlsen ble til slutt satt sjakk matt av kineseren og tapte sitt første parti i Rapid Challenge. 29-åringen var svært frustrert etter tapet og slo datamusen i bordet.

Løftet seg etter smellen

I det sjette partiet var Carlsen tilbake med hvite brikker og hadde lagt fra seg frustrasjonen. Det gikk utover Wei Yi som måtte se seg slått av 29-åringen fra Lommedalen.

– Denne ekstreme tendensen som vi har sett i denne turneringen, og som vi har sett i Magnus i sine partier. Han er spinnvill med hvite brikker og gjør det dårlig med svart, og han er ikke den eneste, sier Jon Ludvig Hammer.

Dermed tok Magnus Carlsen sitt første poeng på andre dag Rapid Challenge. Med tap for Duda og remis mot So tok Magnus 1,5 poeng på dag to.

Onsdagens motstandere

Fire nye partier hurtigsjakk spilles i de innledende rundene på dag to.

Magnus Carlsen starter med svarte brikker mot Yu Yangyi, før han har hvite brikker mot Wei Yi. Mot polske Jan-Krzysztof Duda spiller Carlsen igjen med svart, før han avslutter dagen med hvite brikker mot Wesley So.

Det er litt svakere motstand enn det Magnus Carlsen møtte på dag én av Rapid Challenge.

ANDRE DAG: Slik er Carlsens partier på andre dag av Rapid Challenge. Spillerne på venstre side starter med hvite brikker.
ANDRE DAG: Slik er Carlsens partier på andre dag av Rapid Challenge. Spillerne på venstre side starter med hvite brikker. Foto: Skjermdump/TV 2 Sport 2

En solid første dag fra Carlsen

På første dag av Rapid Challenge vant Carlsen partiene mot Aleksandr Grisjtsjuk og Levon Aronian. Mot Ding Liren og Hikaru Nakamura ble det remis.

Magnus Carlsen var svært fornøyd med sitt eget spill, noe han selv omtalte som sjeldent.

DELT LEDELSE: Slik ser tabellen ut etter første dag av Rapid Challenge. Alle spillerne spilte fire partier hver. Magnus Carlsen er på delt førsteplass sammen med Wesley So, Hikaru Nakamura og Sergey Karjakin.
DELT LEDELSE: Slik ser tabellen ut etter første dag av Rapid Challenge. Alle spillerne spilte fire partier hver. Magnus Carlsen er på delt førsteplass sammen med Wesley So, Hikaru Nakamura og Sergey Karjakin. Foto: Skjermdump/TV 2 Sport 2

1,5 millioner kroner er i potten i Magnus Carlsen Rapid Challenge, der vinneren stikker av med 455.000 kroner.

Det er den andre turneringen i Carlsens Chess Tour. 29-åringen fra Lommedalen vant den første turneringen, Invitational, og fikk med seg førstepremien på 734.000 kroner.

Magnus Carlsen Chess Tour går over fem turneringer og har en samlet premiepott på over 10 millioner kroner.

Invitational: Ferdigspilt. Vinner: Magnus Carlsen.

Rapid Challenge: 19. mai - 3. juni (pågår nå).

Online Chess Masters: 20. juni-5. juli.

Legends of Chess: 21. juli-5. august.

Tour Final: 9. august-20. august.

Alle turneringene ser du på TV 2s kanaler og TV 2 Sumo.