Dette er stemt frem til tidenes håndballøyeblikk

– Et helt fantastisk og ikonisk øyeblikk, sier TV 2s håndballekspert.

– Det er kult, det, sier Torbjørn Bergerud idet hans strafferedning mot Zlatko Horvat og Kroatia helt på tampen av VM-semifinalen i 2017 blir kåret til tidenes norske håndballøyeblikk av TV 2s seere.

Med 54,3 prosent av stemmene i superfinalen vant han kåringen foran Gro Hammersen-Edins mål i siste sekund i OL-semifinalen i 2008.

– Det er litt av et selskap å være i når du ser hvilke andre kandidater som er superfinalen. Da er det litt ekstra stas å være nummer én, sier Bergerud.

På tredjeplass fulgte håndballjentenes VM-finale i 1999, mens Sander Sagosens show i EM tidligere i år ble nummer fire i kåringen.

– Det er et helt fantastisk og ikonisk øyeblikk, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele, som også hadde Bergerud strafferedning som sin favoritt.

– Vi skal heller ikke glemme tidsaspektet. Det er ganske lenge fra finalen på Lillehammer i 1999 frem til i dag med Bergerud-redningen i løpet av de siste årene og Sagosen på hjemmebane. Jo nyere det er, jo lengre frem i barken er det for mange, påpeker Svele.

Bergeruds strafferedning sikret ekstraomganger, som Norge senere vant.