Seks positive koronatester i Premier League

Seks personer fra tre klubber har testet positivt på koronaviruset.

Det bekrefter Premier League tirsdag ettermiddag.

748 spillere og ansatte i Premier League-klubbene har blitt testet for koronaviruset søndag og mandag. Seks av disse prøvene var positive. De smittede er fordelt på tre forskjellige klubber.

Premier League, som ikke har offentliggjort hvem det dreier seg om, skriver at de koronapositive nå må i isolasjon i sju dager.

Spillere i 19 av Premier League-klubbene er testet for koronaviruset, men det er ikke kjent om noen av spillerne og managerne avla positiv prøve. Den siste klubben, som ikke er navngitt, blir testet tirsdag.

SMITTET: Burnley-assisent Ian Wohan (t.v.), her med manager Sean Dyche, har testet positivt på koronaviruset.
SMITTET: Burnley-assisent Ian Wohan (t.v.), her med manager Sean Dyche, har testet positivt på koronaviruset. Foto: Oli Scarff

Burnley bekrefter tirsdag kveld at deres assistentmanager, Ian Woan, har testet positivt på korona.

The Athletic skriver at også én spiller og to i støtteapparatet til Watford har testet positivt. Der skal flere av spillerne nekte å trene. Troy Deeney er blant dem.

Mandag vedtok Premier League-klubbene at flere spillere skal kunne trene sammen i grupper fra og med tirsdag. Dette blir kalt for fase én i prosjektet av å gjenoppstarte Premier League, hvor spillere endelig kan trene med andre.

Ligaen har som mål om å starte opp igjen 12. juni. Lørdag ble Bundesliga den første av de store ligaene i Europa til å starte opp igjen.

Klubbenes spillere og støtteapparat skal testes igjen senere i uka. Ligaen opplyser at den vil informere om testresultatene på samme måte ved alle senere omganger med testing.

Premier League har vært satt på pause siden 13. mars. Da hadde Arsenal-manager Mikel Arteta og Chelsea-spiller Callum Hudson-Odoi testet positivt på koronaviruset. Det gjenstår fortsatt 92 kamper av sesongen.