Fant død person i gruve i Arendal

ARENDAL/OSLO (TV 2): Politi og brannmannskaper fant tirsdag ettermiddag en død person i Steinsåsgruvene i Arendal.

Funnet ble gjort under søk etter savnede Ørjan Solum.

– Personen er på nåværende tidspunkt ikke identifisert. Nå handler det om å få avdøde opp på en sikker måte, hvor det også tas hensyn til sikkerheten for omgivelsene. Men funnet ses i sammenheng med den savnede Ørjan Solum, som det søkes etter, sier politifaglig etterforskningsleder Tor Inge Omland i en pressemelding.

Pårørende til den savnede er varslet.

Funnet av dykkere

Politiet og brannvesenet startet arbeidet med å jobbe i gruvene mandag 18. mai for å søke etter den savnede. Frem til tirsdag formiddag ble tiden brukt til overflatesøk og sikring av gruvene, og det ble i 12-tiden tirsdag startet opp med et grundigere søk.

– Kort tid etter ble det funnet en død person i den ene gruven. Det var dykkere som gjorde funnet, sier Omland.

Ørjan Solum (25) forsvant 25. mars i boligstrøket Bratthenget i Arendal. Tidligere har politiet gjennomført omfattende søk og undersøkelser i området med egne styrker og frivillige.

– Uvirkelig

Ståle Slotta er nærmeste nabo til gruven der den døde ble funnet.

– Det er ganske uvirkelig å ha politi og brannvesen og funn av et lik i hagen, sier Slotta.

Ørjan Solums lommebok ble funnet der han sist ble sett. Etter det TV 2 erfarer, er det også funnet andre eiendeler på vei fra stedet der Solum sist ble sett og mot gruven.

Krevende søk

Omland bekrefter overfor TV 2 tirsdag ettermiddag at den døde er en mann. Han ble funnet under vann. Tirsdag ettermiddag var avdøde hentet opp fra vannet og ble undersøkt av kriminalteknikere på stedet.

Søkeområdet beskrives som krevende.

– Det er grumsete vann og mye gjenstander i vannet, sier Omland.

Politiet utelukker ikke at det kan ha skjedd noe kriminelt i forbindelse med saken, men de kan heller ikke utelukke at dødsfallet skyldes en ulykke eller andre omstendigheter. Ingen er siktet i saken.

Avdøde vil bli sendt til Oslo for obduksjon.