FAVORITTER: Linni Meister, Jan Thomas, Einar Tørnquist og Herman Flesvig er noen av kjendisene som folk ønsker å se.
FAVORITTER: Linni Meister, Jan Thomas, Einar Tørnquist og Herman Flesvig er noen av kjendisene som folk ønsker å se. Foto: NTB scanpix

Se folkets drømmerekrutter til den nye sesongen av Kompani Lauritzen

Disse norske kjendisene ønsker dere å se i den kommende sesongen.

Nylig ble det kjent at TV 2 bekrefter ny sesong av seersuksessen Kompani Lauritzen.

Med nær 1,2 millioner seere, har tidligere fallskjermjeger og oberst Dag Otto Lauritzens rekruttskole blitt en favoritt blant det norske folk.

Deltakere som Håvard Lilleheie, Marte Bratberg, Henrik Thodesen, Siri Kristiansen, Desta Marie Beeder og Øyvind «Vinni» Sauvik, har gjort at det i den kommende sesongen vil bli store sko å fylle.

Selv om det er flere måneder til 14 nye rekrutter skal kjempe om å bli kompanijegere og motta en oransje beret, er det norske folk allerede i gang med å navngi hvem de ønsker skal få kommandoer fra fenriken.

TV 2 har spurt sine Instagram- og Facebook-følgere om hvem de ønsker skal delta i den kommende sesongen:

Har ikke respekt for autoriteter

Linn Skåber (50) sier til TV 2 at hun synes deltakerne i den første sesongen har vært ordentlig tøffe. Selv hadde hun «freaket ut» av å bære en tung sekk lenger enn én kilometer.

Linn Skåber vil helst se på programmet fra trygg og tørr avstand.
Linn Skåber vil helst se på programmet fra trygg og tørr avstand. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix

– Jeg tipper det kunne blitt underholdende, men mest for seerne og mindre for meg. Jeg kommer til å følge med videre på trygg avstand fra kalde bad og kalde netter i telt, sier komikeren.

Selv ønsker hun å se blant andre Hege Schøyen, Torbjørn Røe Isaksen, Atle Antonsen, Ingar Helge Gimle og Sophie Elise Isachsen iført kamuflasjefarger.

– Jeg satte nesten rekord i en personlighetstest på lite respekt for autoriteter, så jeg hadde nok ikke latt meg presse av kommandoer og ordre, konstaterer Skåber.

Militærdatter

Linni Meister (34) har rundet det meste av realitykonsepter i Norge, med deltagelse i flere flaggskip som Farmen kjendis, Robinsonekspedisjonen, Skal vi danse og 71° nord – Norges tøffeste kjendis.

Selv er 34-åringen datter av en oberstløytnant, og sier det hadde vært gøy å se om «fatterns» gener hadde kommet til nytte på Lauritzens rekruttskole.

Linni Meister omtaler seg selv som en profesjonell realitydeltaker, og sier hun hadde «nailet» Kompani Lauritzen.
Linni Meister omtaler seg selv som en profesjonell realitydeltaker, og sier hun hadde «nailet» Kompani Lauritzen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt

– Jeg blir veldig smigret av å høre at folk ville sett meg i Kompani Lauritzen. De vet at jeg ikke er en person som gir opp. Jeg sutrer lite og klager ikke, sier Meister til TV 2.

Hun føler hun stadig må bevise at man ikke skal dømme noen ut ifra hvordan de ser ut.

– Jeg er ultrafeminin, så jeg føler jeg må bevise en del mer enn mange andre norske profiler – vise seere at jeg er mer enn bare utseendet mitt. Derfor gir jeg alltid alt, sier hun bestemt, og forteller samtidig at hun har en ekstrem høydeskrekk som hadde gjort fallskjermhopping uaktuelt.

Afghanistan-veteran

Et av navnene som oftest har blitt nevnt, er artistnavnet til Stian Thorbjørnsen (38) – nemlig Staysman.

Selv er han usikker på om det er fordi folk vil se ham bli plaget, eller om det faktisk er fordi de synes han er en fin fyr.

– Jeg har jo vært seks år i forsvaret og jeg føler jeg har gjort min tid der. Etter Afghanistan ble jeg satt inn i Heimevernet. Da merket jeg at hele meg var veldig ferdig med Forsvaret. Motivasjonen forsvant litt, forteller artisten.

Staysman tjenestegjorde i Afghanistan, og tror han hadde vært mentalt klar for Kompani Lauritzen.
Staysman tjenestegjorde i Afghanistan, og tror han hadde vært mentalt klar for Kompani Lauritzen. Foto: Helene K. Sviland/TV 2

Staysman pensjonerte seg som realitydeltaker tilbake i 2017, men samtidig virker det som om konseptet frister 38-åringen en smule.

– Det ser jo utrolig fett ut og det hadde vært en sinnssyk utfordring. Mentalt skulle jeg taklet mye, men problemet er det fysiske, sier han, og forklarer at han har begynt å gå turer for å hente seg inn på helsefronten.

– Jeg er milevis unna formen jeg var i da jeg var i forsvaret, men det mentale og vinnerinstinktet er helt klart det samme, sier han lurt.

– Hadde ikke fått lov

Morten Ramm (41) forteller til TV 2 at han har sett alt av Kompani Lauritzen sammen med sine to barn på elleve og ni år.

På spørsmål om han kunne blitt en av de 14 rekruttene, svarer Ramm at datteren mest sannsynlig hadde satt ned foten, og gitt faren sin et klart nei.

Morten Ramm trives best med komfort og velvære. Her med makker Erik Solbakken.
Morten Ramm trives best med komfort og velvære. Her med makker Erik Solbakken. Foto: Eivind Senneset/TV 2

– Jeg tror ikke jeg hadde fått lov til å bli med av datteren min. Men Kristian Ødegård og Dag Otto Lauritzen har alltid de artigste program-konseptene der en ung og en gammel blir parret opp for å lage underholdning, sier Ramm og ler.

– Hadde du klart å gjennomføre Lauritzens rekruttskole?

– Jeg har aldri vært i en sånn situasjon før, for jeg liker komfort og velvære. Og jeg hadde aldri gjort det av fri vilje, men hvis man takker ja må man være med på leken, svarer komikeren.

Vil ha med Herman Flesvig

Geir Aker ble kjendis over natten da han troppet opp som fenrik i Kompani Lauritzen. Tidligere denne måneden sa han til TV 2 og God kveld Norge at han gjerne skulle sett komiker Herman Flesvig (28) i troppen.

Herman Flesvig svarer lurt på spørsmål om deltakelse i Kompani Lauritzen.
Herman Flesvig svarer lurt på spørsmål om deltakelse i Kompani Lauritzen. Foto: Terje Bendiksby

– Det er veldig hyggelig at jeg ble nevnt. Jeg tror jeg hadde passet godt inn i militæret, så lenge jeg kunne hatt med tempurpute, og noen andre hadde båret ryggsekken min, svarte Flesvig spøkefullt til God kveld Norge i midten av mai.

– Jeg får jo dekket litt av «machobehovet» ved å spille inn «Førstegangstjenesten», bortsett fra at jeg ikke skyter med skarpt og har varmevogn. Vi får se hva tiden bringer, avsluttet komikeren, som dermed ikke utelukker en eventuell deltagelse.

– Ett hundre prosent uaktuelt

Jan Thomas (53) og Einar Tørnquist (37) ble venner etter at de spilte inn podcasten og TVNorge-serien ved samme navn.

De har begge to vidt forskjellige svar når de blir spurt om de kunne tenke seg å være med på Kompani Lauritzen.

– Det er jo hyggelig, men det er vel fordi folk har lave forventninger til min fysikk og utholdenhet. At det er gøy å se meg falle ned fra en brygge, sier Tørnquist til TV 2.

Radarparet svarer svært ulikt på spørsmål om de kunne deltatt i Kompani Lauritzen
Radarparet svarer svært ulikt på spørsmål om de kunne deltatt i Kompani Lauritzen Foto: Gorm Kallestad

– Jeg hadde svart nei på den høfligste måten jeg kan. Det er faktisk ett hundre prosent uaktuelt. Jeg er for opptatt av komfort. Når jeg er sliten så er jeg ikke noe særlig å være sammen med, fortsetter han.

– Utelukker ingenting

Videre sier Tørnquist at han hadde takket nei uansett om kompisen Jan Thomas hadde stått i givakt-stilling ved siden av ham.

For 53-åringen Skien fra er nemlig ikke helt fremmed for tanken om kamuflasje og køyesenger.

– Etter mitt møte med Einar, så har jeg fått et mer åpent sinn. Jeg utelukker absolutt ingenting, sier Jan Thomas.

Stylisten synes det er en gledelig nyhet at så mange av TV 2s lesere vil se ham på Dag Ottos rekruttskole.

– Jeg lever av at folk har lyst til å se meg. Det er en fantastisk og gledelig nyhet. Alternativet hadde vært veldig trist, sier han.

Selv om det for Tørnquist er formen som angivelig ikke strekker til, er det alle døgnets timer som er Jan Thomas' største problem.

– Det tok meg syv år å takke ja til 71 grader nord. Alt handler om tid. Men når det er sagt, så har jeg ingen krystallkule – så man vet jo aldri, avslutter stylisten.

Jon Almaas, Vegard Harm, Else Kåss Furuseth og Truls Svendsen har også vært hyppig nevnt som favoritter, men har ikke besvart TV 2s gjentatte henvendelser.