EF Pro Cycling-rytter tatt for doping

Luis Ricardo Villalobos Hernandez (21) er dopingtatt.

Det melder Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i en pressemelding på sine hjemmesider mandag. Norske Kristoffer Halvorsens meksikanske lagkamerat har blitt midlertidig suspendert.

Meksikaneren skal ha testet positivt for veksthormonet GHRP-6.

UCI melder at testen ble gjort utenfor konkurranse av meksikanske antidopingmyndigheter 25. april 2019. Da kjørte Villalobos for U.S Aevolo. Den påfølgende sommeren sluttet han seg til EF Pro Cycling.

B-prøven er fortsatt ikke analysert, og Villalobos kan be om en ny analyse fra samme test.

Ifølge EF, er GHRP-6 et stoff som bare kan testes i WADA-akkrediterte laboratorier. EF-direktør Jonathan Vaughters mener at rytteren er blitt sviktet av sine tidligere trenere og leger, og raser mot UCI fordi de ikke fikk analysert testen før de hentet ham fra Aevolo.

– Hvis vi hadde visst dette, ville vi ikke ha hentet Luis. Byrden ligger på UCI ettersom det ikke finnes en internt program for testing som har tilgang til utstyret som trengs for å finne GHRP-6, sier EF-direktør Jonathan Vaughters i en uttalelse, ifølge velonews.com.

LAGKAMERAT TATT FOR DOPING: Norske Kristoffer Halvorsens (på bildet) lagkamerat er midlertidig suspendert.
LAGKAMERAT TATT FOR DOPING: Norske Kristoffer Halvorsens (på bildet) lagkamerat er midlertidig suspendert. Foto: Berit Roald