Lewandowski med utrolig milepæl i Bayerns seier

Robert Lewandowski og Benjamin Pavard ordnet seier mot Union Berlin.

Union Berlin - Bayern München 0-2

Se sammendrag i Sportsnyhetene øverst!

Med sin straffescoring i første omgang gikk Robert Lewandowski opp på 40 scoringer i alle turneringer denne sesongen. Det er femte sesong på rad at den polske superspissen scorer minst 40 mål.

Bare Lionel Messi og Cristiano Ronaldo har klart det samme dette årtusenet. Lewandowski har brukt kun 34 kamper på de 40 målene.

Thomas Müller trodde han hadde gitt Bayern München i første omgang, men verdensmesteren fra 2014 var i offside. Neven Subotic laget en klønete straffe litt senere i omgangen da han felte Leon Goretzka. Lewandowski var iskald da han trillet inn 1-0-scoringen for Bayern.

Bundesliga-lederne imponerte ikke i sin første kamp etter koronapausen, men med ti minutter igjen av ordinær tid fjernet Benjamin Pavard det aller meste av tvil da han stanget inn 2-0, som ble sluttresultatet i Berlin.

Dermed leder Bayern fortsatt Bundesliga med fire poeng ned til Dortmund og Erling Braut Haaland. Dortmund og Bayern møtes tirsdag 26. mai.

– Vi var der fra start av, selv om vi ikke spilte opp mot vårt beste. Vi er glad for at vi dominerte kampen og at vi skaffet oss tre poeng, sa Bayern Münchens keeper og kaptein Manuel Neuer.

Tidligere Viking-spiller Julian Ryerson fra Lyngdal ble byttet inn for Union Berlin med seks minutter igjen å spille.

Union Berlin måtte klare seg uten hovedtreneren Urs Fischer på plass. Han var i karantene etter at han måtte delta i begravelsen til sin svigerfar i Sveits sist uke.