FULL KONTROLL: Klæmint Olsen jubler sammen med Aron Knudsen og resten av lagkameratene.
FULL KONTROLL: Klæmint Olsen jubler sammen med Aron Knudsen og resten av lagkameratene. Foto: Bjarni Enghamar.

Knudsen-brødrene stjal showet

NSÍ Runavík hadde få problemer med å feie EB/Streymur av banen søndag kveld.

EB/Streymur – NSÍ Runavík 0-3

Assistenttreneren til NSÍ Runavík er ingen ringere enn Jens Martin Knudsen. Den tidligere keeperen ble verdenskjent da han voktet buret mot Østerrike i 1990 på grunn av sin ikoniske topplue.

To av sønnene hans spiller på NSÍ og på Norges nasjonaldag var det Petur- og Aron Knudsen som hadde hovedrollen.

Bortelaget var storfavoritter til oppgjøret og allerede etter seks minutter tok de ledelsen. Jann Benjaminsen viste overblikk da han nydelig spilte ballen gjennom til Mórits Mortensen som fikk en enkel jobb med å gi gultrøyene ledelsen.

Etter 24 minutter var det brødrene Knudsen som skulle vise seg frem. Sønnene til den legendariske keeperen Jens Martin Knudsen kombinerte fint og lillebror Aron kunne sette ballen i mål etter flott arbeid av storebror Petur.

NSÍ Runavík fortsatte å styre kampen etter pause, men slet med å skape de store sjansene. Da kampen passerte 62 minutter fikk de derimot en gyllen mulighet til å punktere kampen.

Petur Knudsen som tidligere hadde servert lillebror Aron, ble felt i boksen og tok ansvar fra straffemerket selv. Der var han sikker og sørget for kampens tredje mål.

Da gultrøyene vant 3-1 mot TB i sesongåpningen tegnet målmaskinen Klæmint Olsen seg opp på scoringslisten. 17. mai måtte han gå målløs av banen, men det sto ikke på sjansene.

Olsen som scoret 27 mål på 27 kamper forrige sesong hadde både et annullert mål og et skudd i tverrliggeren. Men det ville seg ikke for storscoreren søndag.

Total dominans i hovedstaden

B36 – AB Argir 3–0

Et lokaloppgjør sto på menyen da AB Argir hadde tatt den syv minutter lange kjøreturen til B36s hjemmebane Gundadalur tidligere på søndag.

B36 leverte en kruttsterk prestasjon i første serierunde mot regjernede seriemester KÍ Klaksvík da de vant 2-0.

AB Argir som er plassert nederst på B-lagets tabelltips imponerte stort da de holdt Víkingur til uavgjort i deres første kamp.

B36 kjørte over bortelaget fra start og kunne ledet 3-0 innen ti minutter var spilt. Men det måtte et selvmål til. Sørin Samuelsen var uheldig da han satte ballen i eget mål.

Allerede fem minutter etterpå skulle hjemmelaget lykkes nok engang. Meinhard Olsen og Sebastian Pingel gjorde et flott forarbeid og Árni Frederiksberg fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Det var bare et lag på banen i første omgang. B36 fortsatte å kjøre over AB Argir som hadde store problemer med å forsvare seg. Men hjemmelaget var ineffektive foran mål og gikk utrolig nok til pause med kun 2-0.

UROMOMENT: Sebastian Pingel skapte mange problemer for EB-keeperen.
UROMOMENT: Sebastian Pingel skapte mange problemer for EB-keeperen. Foto: Bjarni Enghamar

Også i den andre omgangen var B36 som styrte showet, men Silas Eyðsteinsson i AB-buret nektet dem i å øke ledelsen.

Da kampen beveget seg inn i overtiden dukket det likevel opp en mulighet til å score det tredje målet. Sebastian Pingel fortsatte å jage i bakrommet og serverte Meinhard Olsen foran målet. Den tidligere KBK-spilleren kunne enkelt legge ballen i det åpne målet.

Dermed endte kampen 3-0 til B36 og de opprettholder forspranget på tre poeng til regjerende seriemester KÍ Klaksvík.

Andre resultater søndag:

Skála – Víkingur 2-5

IF Fuglafjørður - HB 1-3