Nielsen sikret poeng etter to scoringer

Håvard Nielsen med to mål mot tabelltoer Hamburg søndag.

Greuther Fürth - Hamburg 2-2 (1-1)

Håvard Nielsen var i fyr og flamme for Greuther Fürth i 2. Bundesliga-«comebacket» etter koronapausen. Nordmannen scoret to ganger i 2-2-kampen mot Hamburg.

– Det var helt klart veldig annerledes i dag uten publikum. Dette er helt nytt for oss, for vi har alltid fansen i ryggen og de er ekstremt viktige for oss. Jeg håper de kunne se hjemmefra at vi ga alt for dem, at vi aldri ga opp og kjempet for dem til siste slutt, sier Nielsen til lagets hjemmeside.

– Den siste scoringen var et symbol på det. Guttene kjempet alt de hadde. Heldigvis kom ballen til meg, og jeg måtte bare prøve å skyte ballen under tverrliggeren. Heldigvis gjorde jeg det, legger han til.

Nielsen sendte Greuther Fürth i ledelsen etter 35 minutter, men Hamburg slo tilbake like før pause med scoring av Joel Pohjanpalo.

Tre minutter etter hvilen økte Jeremy Dudziak til 2-1 for gjestene, og Hamburg så ut til å holde det helt inn.

Men i i det 90. minutt var Nielsen på plass igjen. Med egen keeper oppe på corner havnet ballen plutselig i føttene på nordmannen, som hamret ballen i nettaket. Dermed sikret Nielsen poengdeling for Greuther Fürth som ligger på femteplass i 2. Bundesliga med åtte poeng opp til Stuttgart på kvalifiseringsplass.

Hamburg er nummer to, mens Arminia Bielefeld leder suverent.

Nielsen står med sju scoringer og fire målgivende på 26 kamper i 2. Bundesliga denne sesongen. Den tidligere Vålerenga-spilleren står med 14 kamper og to scoringer for Norge, men har ikke spilt for landslaget siden 2-0-seieren over Kroatia under Per-Mathias Høgmos ledelse.