Bodø  20190519.
Eliteserien fotball 2019: Bodø/Glimt- Brann. Branns Bismar Acosta gratuleres for scoring under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Brann på Aspmyra stadion.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
Bodø 20190519. Eliteserien fotball 2019: Bodø/Glimt- Brann. Branns Bismar Acosta gratuleres for scoring under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Brann på Aspmyra stadion. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Foto: Torbergsen, Mats

Slik ser de første rundene i Eliteserien ut

Flere lokaloppgjør preger de tre første rundene av Eliteserien.

På fotballens festdag 16. mai ble det avklart hvordan Eliteserie-starten skal se ut dersom den går i gang som planlagt 16. juni.

De tre første rundene ble lagt frem under en sending på Eurosport.

Det har tidligere blitt informert om at det kunne bli flere lokaloppgjør de første rundene. Noe den foreløpige terminlisten viser. Det vil bli spilt hjemme og bortekamper som vanlig.

– Terminlisten er sånn at den tar hensyn til UEFA-kvalifiseringene som er planlagt å starte i slutten av juli. Er dette gjennomførbart? Det er usikkert. Det er for øyeblikket vanskelig å vite om man kan reise rundt i Europa på den tiden. Det kan fort ende med at man må utsette, og da vil det være hensiktsmessig å avvente for vår del, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, til Eurosport.

Det blir saftige oppgjør tidlig og allerede i første runde møtes FK Haugesund og Brann. Det samme gjør Aalesund og Molde.

– For det første er det utrolig gøy å se terminlisten, da begynner det virkelig å krible. Vi har ikke vært sikker på om Elitserien skulle starte, eller eventuelt når, men nå er det i hvert fall lagt en plan og når man tar en kikk på kampene begynner man virkelig å glede seg. Dette blir moro, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– I første runde må man jo trekke fram Aalesund-Molde som er et skikkelig oppgjør der oppe. Fjorårets mester mot Aalesund som imponerte i Obos. Jeg tror de kommer til å holde seg i Eliteserien, uten problemer. Men på det tidspunktet serien starter vil alle som er glad i norsk fotball være så sulteforet, at alle kampene vil bli kjempe interessante, legger han til.

Åpner for at det kan bli tillat med tilskuere

Det vil komme mer informasjon om de resterende rundene etter at Uefa har hatt møter angående de europeiske kampene 27. mai, ifølge Fisketjønn.

Han åpner også opp om at det kan gjøres tiltak som slipper tilskuere på kampene.

– Det er mulig. Det er laget en protokoll som i utgangspunktet sier at det ikke er tillatt med supportere. Men protokollen er ikke ferdig. Vi hadde et møte med supporterorganisasjonen (NSA) i går, de er på tilbudssiden og ønsker å bidra til et bedre arrangement. Dette skal vi se på, sier Fisketjønn til Eurosport.

– Hva skal til for at det blir lov med supportere?

– De vanlige smittevernsreglene vil selvsagt gjelde. Vi har gjort gode beregninger av hva vi trenger av teknisk personale for å gjennomføre kamper. Det kan godt være at det er under 200 personer, sier han.

Runde 1: Tirsdag 16. juni og onsdag 17. juni

Tirsdag 16. juni:

Aalesund - Molde

Rosenborg - Kristiansund

Viking - Bodø/Glimt

Odd - Sandefjord

Stabæk - Mjøndalen

Sarpsborg 08 - Vålerenga

Onsdag 17. juni:

Start - Strømgsgodset

FK Hagesund - Brann

– Det er utrolig herlig å få noen datoer. Det er en merkelig dag i dag. Jeg har vært på stadion og det er rart at vi ikke gjør klart til kamp i kveld. Nå kan vi starte planleggingen, sier daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen under Eurosports sending.

Runde 2: Lørdag 20. juni og søndag 21. juni.

I den andre runden får man servert Molde mot Rosenborg Vålerenga mot Stabæk og Brann mot Viking.

Lørdag 20. juni

Kristiansund - Aalesund

Molde - Rosenborg

– Det er klart vi gleder oss til Rosenborg-kampen. Vi skulle selvsagt hatt fulle tribuner, men vi gleder oss uansett, sier Molde-spiller Eirik Ulland Andersen under sendingen.

Søndag 21. juni

Sandefjord - Start

Vålerenga - Stabæk

Bodø/Glimt - FK Haugesund

Mjøndalen - Sarpsborg 08

Strømsgodset - Odd

Brann - Viking

– Rosenborg har fått den tøffeste åpningen av alle lagene, sier Eurosports ekspert Tor Ole Skullerud.

Runde 3: Onsdag 24. juni og torsdag 25. juni.

Også i den tredje runden får man servert kanonkamper hvor runden avsluttes med oppgjøret mellom Rosenborg og Bodø/Glimt.

Onsdag 24. juni:

Start - Molde

Aalesund - Brann

Viking - Mjøndalen

FK Haugesund - Kristiansund

Stabæk - Sandefjord

Odd - Vålerenga

Torsdag 25. juni:

Sarpsborg 08 - Strømsgodset

Rosenborg - Bodø/Glimt

– Sulten til å komme tilbake på banen er ekstrem. Det er greit å møte de som er tippet i toppen tidlig, det kan gi oss en kjempestart, sier RBK-profil Pål André Helland.