Haaland med scoring og målgivende mot erkerivalen

Erling Braut Haaland brukte 28 minutter på å sette sin første scoring etter koronapausen.

Borussia Dortmund-Schalke 04 4-0 (2-0)

Erling Braut Haaland og Schalke 04 møttes til Revierderby på Signal Iduna Park til deres første kamp etter koronapausen lørdag. Kampen foregikk naturligvis uten tilskuere, og spillerne på benken hadde på seg munnbind.

Schalke klarte aldri å utfordre Dortmund som virket å være i god form. Det endte med 4-0-seier til Dortmund, der Haaland hadde både scoring og målgivende.

– Vanligvis er det 80.000 tilskuere, men vi visste fansen støttet oss hjemmefra, så vi var aldri redd for noe. Vi visste vi kom til å vinne, og du så i dag at vi hadde full kontroll. Så det var en god start, sier Haaland i intervju etter kampen sendt på Viasport.

Haaland fortsatte der han slapp før koronapausen og scoret sitt tiende mål i Bundesliga.

– Jeg er selvfølgelig ikke i samme form. Jeg har ikke spilt kamper på sju uker, men jeg har jobbet hardt i denne perioden, så jeg er ikke overrasket, sier Haaland.

Haaland sendte Dortmund i ledelsen

Haaland markerte seg fra første stund og var nære å sende Borussia Dortmund i ledelsen etter kun fire minutter, men Scalke-målvakt Markus Schubert stoppet 19-åringen.

I det 24. minutt fikk Haaland ballen på kanten av sekstenmeteren, men skuddet gikk i nettveggen.

Men så, i det 28. minutt satt scoringen. Haaland fikk ballen like foran mål etter innlegg fra Thorgan Hazard og styrte ballen kontrollert inn. Han feiret sitt tiende Bundesliga-mål med dans.

– Haaland så spillesugen ut og villig til å ta løp. Scoringen hans er fin, og det var et veldig fint angrep. Målgivende er en strålende prestasjon, og det er på grensen til en genial pasning fra ham, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

– Det er lett å tenke når han satt det målet at han burde hatt to, eller om han hadde satt to at ha burde hatt tre, men dette er strålende av ham. Det er bra nok og laget ser bra ut. Det var en klasseforskjell mellom disse lagene. Dette var en bra start for både Haaland og Dortmund etter koronapausen har tatt slutt, legger han til.

Like før pause presset Haaland Schubert til en dårlig klarering. Det første til et raskt Dortmund-angrep der Raphaël Guerreiro satte inn 2-0 til gultrøyene.

Målgivende fra Haaland

Dortmund fortsatte der de slapp etter hvilen, og tre minutter ut i andreomgang økte Hazard til 3-0. I forkant av scoringen ble Haaland stemplet av Schalkes Salif Sané. Han fikk en trøkk, men var raskt på beina igjen. Sané fikk gult kort for stemplingen.

– Han fikk seg en smell på de tredje scoringen, og det så såpass stygt ut at jeg tenkte at det kanskje var best at han gikk av der. Men han bare fortsatte, og det var bra, sier Thorstvedt.

I det 63. minutt satt nummer fire, og denne gangen var det Haaland som var servitør. Guerreiro fosset inn fra venstrekanten og slå en stikker til Haaland som fulgte opp med en prikkfri pasning tilbake til Guerreiro. Portugiseren gjorde ingen feil og økte til 4-0 for Dortmund.

Haaland og resten av Dortmund-spillerne feiret opp mot de tomme tribunene etter seieren ved å klappe. Da 19-åringen fikk spørsmål om hvorfor de gjorde det, sa han følgende:

– Hvorfor ikke? Det var en beskjed til fansen.