FULLFØRER VIDEREGÅENDE: Lene Alexandra (38) skal tilbake på skolebenken til høsten.
FULLFØRER VIDEREGÅENDE: Lene Alexandra (38) skal tilbake på skolebenken til høsten. Foto: Marie Lie Myklebostad/ God kveld Norge

Lene Alexandra: – Jeg vil bevise at det aldri er for sent

GOD KVELD NORGE (TV 2): Lene Alexandra Øien (38) måtte droppe ut av videregående. Nå skal hun tilbake på skolebenken for å fullføre studiekompetansen. Det har inspirert flere.

Den tidligere popstjernen, glamour-modellen og nå personlig trener, Lene Alexandra Øien, har mestret de fleste arenaer. Nå skal hun entre enda en ny arena - skolebenken.

– Til høsten har jeg søkt på voksenopplæring for å få gjort studiekompetansen min ferdig, forteller 38-åringen i et intervju med God kveld Norge.

Angrer ikke på noe

Øien har opp gjennom årene sjokkert det norske folk med sang og lettkledde videoer. De siste årene har hun jobbet som personlig trener og coach.

– Jeg er ikke den personen som angrer på ting, forteller hun, og legger til;

– Mye av det jeg har gjort har sikkert folk sett på som crazy, men jeg har hatt mål og jeg har jobbet for å nå de målene. Jeg har gjort veldig mye forskjellig.

Øien ser heller ikke på det å gå tilbake til skolebenken i voksen alder som et nederlag, men heller en styrke.

– Jeg vil si jeg er allsidig, og jeg er stolt av alt jeg har fått til. Og det er vel også det som gjør at jeg tenker jeg kan studere, forteller hun.

Slet psykisk

For Øien har ikke skolegangen gått helt som planlagt. Kun 12 år gammel ble hun utsatt for voldtekt, og 38-åringen slet mye psykisk i ettertid. Det gikk også utover skolegangen, og hun droppet til slutt ut av videregående.

– Det gjorde at karakterer gikk fra god til dårlig veldig fort og jeg endret personlighet. Jeg mistet den lille selvfølelsen jeg hadde opparbeidet meg i en alder av 12 år. Moren min spurte de på skolen om det var mulig å legge ting til rette, men de sa egentlig bare at jeg var ugrei og vanskelig, forteller hun.

I dag går hun ukentlig i gruppeterapi og til psykolog.

– Det er en av fem kvinner som har opplevd seksuelle overgrep, så det er mye mer vanlig enn vi kanskje tror. Så det er viktig å rette fokus på det, slik at flere kan søke hjelp, sier hun.

Inspirerte andre via Instagram

Øien nevnte på Instagram at hun skulle begynne å studere, og fikk god respons fra andre som ville henge seg på.

– Det var alt ifra unge jenter på 20 år til voksne damer på 50, forteller hun.

Voksenopplæringen, som er en del av 23/5-regelen på Samordna opptak, starter først til høsten, men Øien har allerede begynt å lese.

– Jeg har dannet meg en kollokviegruppe nå som vi sammen skal pushe hverandre til å få gode karakterer, så det er aldri for seint, avslutter hun.