Oslo  20190103.
Sander Sagosen (t.v.) og Norges landslagssjef Christian Berge under landskampen mellom Norge og Island i 4-nasjonersturneringen i håndball for herrer i Oslo Spektrum torsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20190103. Sander Sagosen (t.v.) og Norges landslagssjef Christian Berge under landskampen mellom Norge og Island i 4-nasjonersturneringen i håndball for herrer i Oslo Spektrum torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Må gå ni måneder uten landslagssamling: – Fikk oss en på trynet

Tyske klubber vil ikke frigi spillerne sine til landslagssamlinger. Dermed ryker herrelandslaget i håndballs planlagte samling i juni.

Håndballgutta må avlyse sin planlagte samling i Norge i juni, og får dermed ingen felles aktivitet mellom EM som var i januar og EM-kvalifiseringen som starter i november, det er drøye ni måneder. Det er spillere i tyske klubber som ikke blir frigitt.

– Nå var det positivitet i en vanskelig tid og vi var høyt oppe igjen. Gutta gledet seg, jeg gledet meg, men så fikk vi bare en ny en på trynet, sier en skuffet landslagssjef Christian Berge til TV 2.

Det lå an til at 2020 skulle bli tidenes mest hektiske år med EM, OL-kvalik, evt. OL-oppkjøring og OL, og starten på en ny EM-kvalik til høsten før VM i januar 2021. Tre mesterskap på tretten måneder med mye aktivitet i tillegg.

– Koronaviruset satte en stopper for det meste, men nå åpnet det seg noen muligheter til felles aktiviteter i sommer. Det lå an til en gradvis normalisering med åpne haller, men så blir det likevel ikke noe, sier Berge.

Samlingen i juni skulle holdes i Sandefjord og være uten håndballspill. Det var lagt opp til fysisk aktivitet, konkurranser, teambuilding og kos. Men så kom det en melding fra det tyske forbundet om at spillere i tyske klubber ikke slippes fri. De fleste på landslaget spiller i Tyskland. Det handler om forsikringer som ikke vil gjelde, og dagpenger som blir borte.

– Nå håper jeg bare at klubbene kommer i gang med håndball etter hvert så vi kan få fulgt opp spillerne der, sier Berge.

Håndballjentene har også måttet kutte mye aktivitet, men er litt heldigere stilt enn gutta. De får til en samling i Kristiansand i starten av juni der hele 28 spillere blir delt opp i to grupper som møter hver for seg. I tillegg skal rekruttjentene ha en juni-samling i Oslo.