Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Heiko Junge

Ansvarsperson i Vålerenga varetektsfengslet mistenkt for overgrep mot mindreårige

Siktede har i stor grad erkjent forholdene.

En ansvarsperson i Vålerenga Fotball er varetektsfengslet etter mistanke om seksuelle overgrep av mindreårige.

Siktede har i politiavhør i stor grad erkjent forholdene og han har i retten erkjent straffeskyld. Det går fram av fengslingskjennelsen.

– Det er en tøff sak som vi tar på det aller største alvor. Det er helt klart, sier klubbkonsulent Tine Grødahl i Vålerenga Fotball.

I et skriv sendt ut til foresatte i klubben, som TV 2 har fått tilgang til, skriver hun at overgrepene skal ha skjedd via Snapchat og sosiale medier.

I skrivet slår Vålerenga fast at personen ikke vil være delaktig i aktiviteter i regi av Vålerenga Fotball og at han ikke vil komme tilbake på klubbens anlegg.

Grødahl ønsker ikke å si hvilken rolle personen har hatt i Vålerenga.

– Det jeg kan si er at han ikke har vært ansatt eller hatt noen sentral rolle hos oss. Mer kan jeg ikke si av hensyn til de berørte partene. Vi ønsker ikke å bidra til noen spekulasjoner, sier hun.

– Er spillere i Vålerenga involvert?

– Det kan jeg ikke si noe om, sier Grødahl.

Vil gjennomgå klubbens rutiner

Ifølge Grødahl håndterer Vålerenga Fotball saken i tråd med klubbens beredskapsplan og etter råd fra politiet og Norges Idrettsforbund.

– Vi har lært mye og fått veiledning fra både politiet og Idrettsforbundet spesielt, sier Grødahl.

Klubbkonsulenten ønsker ikke å si noe om hvordan klubben ble varslet om saken.

– Vi har en beredskapsplan og følger alle retningslinjer for politiattest. Vi har hatt kursing for ungdommer, trenere og veiledere. Vi mener vi har god beredskap for slike saker, men vi kommer uansett til å evaluere våre retningslinjer, sier hun.