Kristiansand 20191201. 
Starts Damion Lowe etter kvalifiserings kampen til Eliteserien i fotball mellom Start og KFUM på Sør Arena.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Kristiansand 20191201. Starts Damion Lowe etter kvalifiserings kampen til Eliteserien i fotball mellom Start og KFUM på Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: Tor Erik Schrøder

Nøkkelspiller ferdig i Start

Jamaicaneren Damion Lowe er ferdig i klubben.

Start og midtsopper Damion Lowe (27) har kommet til enighet om å terminere Lowes kontrakt med umiddelbar virkning, det skriver klubben på sin egen hjemmeside.

Lowe har spilt 57 kamper og scoret fire mål siden kom til klubben sommeren 2017.

– Klubben ønsker å takke Damion for innsatsen de snaut tre årene han har vært i klubben, og vi ønsker ham lykke til videre i karrieren.

Jamaicaneren hadde i utganspunktet kontrakt ut 2020-sesongen. Men forlot Norge uten tillatelse fra klubben tidligere i år.

Nådeløs dom fra Mathisen

Tidligere Start-spiller og TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen er ikke overrasket over at Start og Lowe-samarbeidet ender nå.

– Det er ikke noe tvil om at Damion har vært en utfordrende kar utenfor banen. Han har først og fremst tenkt på seg selv og til tider gitt blaffen i blant annet klubbens sponsorer. Han har heller ikke vært særlig lojal mot de som betaler lønnen hans, sier Mathisen.

Eurosport snakket med 27-åringen tidligere denne uken, da bekreftet han at han var i Miami i Florida. Til FVN har han fortalt at han valgte å reise grunnet familiære årsaker.

Ifølge ham selv spurte han Start om tillatelse til å reise, men fikk ikke dette innvilget.

– Han stakk til USA uten å få lov. Han har kjørt sitt eget løp til tider, sier Mathisen.

– For garderobens del er det nok like greit at han forsvinner. Det er mange som har sett seg lei av Lowes oppførsel. Men på banen er det selvsagt et stort tap. På sitt beste har han helt klart vært en av Starts beste spillere og en ledertype.

Under kvalikkampen mot Lillestrøm var det tydelig at midtstopperen tok ansvar da han samlet laget på midtbanen og giret dem opp til å gi det lille ekstra.