Denne tabben kan ha kostet Lise Karlsnes førsteplassen

ÅNDALSNES (TV 2): Én ting gjorde at Lise Karlsnes (40) mistet dyrebare minutter.

Etter fire uker på militærleiren Setnesmoen i Åndalsnes, har 14 ferske rekrutter blitt til fire fullverdige kompanijegere og finalister.

I den aller siste episoden av Kompani Lauritzen måtte de fire gjenværende håndtere både eksplosiver og fallskjermhopp – sistnevnte helt alene.

I tillegg måtte de flykte fra en fangeleir, sykle, svømme, padle i kano og til slutt komme heseblesende over målstreken.

Øyvind Sauvik (44), som har vist massiv styrke og pågangsmot gjennom hele sesongen, kom først i mål og tok seieren foran artist Lise Karlsnes.

VINNER: Håvard Lilleheie gråt da han ga Sauvik seiersklemmen.
VINNER: Håvard Lilleheie gråt da han ga Sauvik seiersklemmen. Foto: TV 2

Fra sisteplass til førstemann

40 år gamle Karlsnes var sistemann ut fra fangeleiren, men tok igjen samtlige, og kom seg raskest ut med kanoen. Like bak jaget Sauvik, og Karlsnes måtte etterhvert se at konkurrenten passerte i den oppblåsbare kanoen.

– Jeg tok igjen Vinni etter svømmingen, og kom igang med kanoen før ham. Men så er han så sterk i armene, og bare peisa på, forteller Karlsnes til TV 2 kort tid etter at hun tok andreplassen.

Se hele intervjuet med Karlsnes i videovinduet øverst i saken.

I MÅL: Lise Karlsnes glad og lettet etter å ha tatt andreplassen.
I MÅL: Lise Karlsnes glad og lettet etter å ha tatt andreplassen. Foto: TV 2

– Jeg tapte tid

Artisten er fornøyd med innsatsen, men sier Sauviks forsprang opp bakketoppen kan ha å gjøre med usikkerhet fra hennes side.

– Jeg var usikker på om det var riktig sted å legge i land. Så jeg lå ute på vannet og vaket litt. «Skal jeg inn der?», «Er jeg på riktig sted?», «Er Vinni bare drittlei nå, og ikke gidder mer? Eller har han funnet riktig sted?», sier Karlsnes og gjengir tankene som fløy gjennom hodet hennes.

– Jeg var så usikker. Så der tapte jeg tid, konstaterer hun.

Hørte at Sauvik kom i mål

Da hun nærmet seg bakketoppen, hørte hun heiarop og applaus. Karlsnes forstod fort at hun ikke var førstemann i mål.

– Jeg hørte jubel, og det kunne ikke ha vært fordi de så meg. Men samtidig så kunne det ha vært en mulighet for at Sauvik hadde surret med koordinatene. Og på en måte så gjorde han jo det. Han hadde gått strake veien opp, og vært på sitt eget lille eventyr, sier Karlsnes og ler.

– Men jeg tenkte at hvis han går på sånn som han pleier å gjøre, så ligger han et godt stykke foran meg.

FINALISTER: Marte Bratberg og Henrik Thodesen tok en delt tredjeplass.
FINALISTER: Marte Bratberg og Henrik Thodesen tok en delt tredjeplass. Foto: TV 2

– Har tenkt at det er galskap

Selv om Karlsnes klarte å danke ut 12 rekrutter, har oppholdet vært preget av mange oppturer – og tilsvarende mange nedturer.

– Jeg vet ikke om jeg seriøst har vurdert å trekke meg, men det er flere ganger jeg har tenkt at dette er galskap. Hvorfor gjør jeg dette, og hvorfor vil jeg kroppen min og meg selv så vondt? Men så gjennomfører du det, og sitter igjen med mestringsfølelse.

– Det kan ikke ha vært kjipt og slitsomt? spør Karlsnes seg selv, før hun legger til at hun sitter igjen med en fantastisk følelse av mestring.

Delt tredjeplass

Med armene rundt hverandre kom komiker Henrik Thodesen (39) og radiovert Marte Bratberg (30) over målstreken sammen – og endte på en delt tredjeplass.

SAMMEN: Marte Bratberg og Henrik Thodesen passerer mållinjen.
SAMMEN: Marte Bratberg og Henrik Thodesen passerer mållinjen. Foto: TV 2

De ga opp kampen gullet da de begge brukte lang tid på å finne nøkkelboksen som var gjemt i skogen. I tillegg slet de med å blåse opp kanoen.

– Nå er jeg så sint. Alt går dritt. Jeg synes alt går dårlig hele tiden, så jeg blir sintere og sintere. Nå har Øyvind og Lise dratt for lenge siden, og det tar en evighet å blåse opp kanoen, hører vi Thodesen si i programmet.

Senere bestemmer han seg for å slå følge med kompani-venninnen resten av veien, og helt til topps.

– Da vi begynte å padle kunne ikke Henrik la meg være igjen alene bakerst, så da bestemte vi oss for at vi skulle bli en duo. Eller, han valgte å ta meg med, sier Bratberg i episoden.