FEIT PREMIEPOTT: Magnus Carlsen har samlet flere av verdens beste sjakkspillere i et nytt konsept.
FEIT PREMIEPOTT: Magnus Carlsen har samlet flere av verdens beste sjakkspillere i et nytt konsept. Foto: Fredrik Hagen

Magnus Carlsen lanserer Tour med premiepott på over 10 millioner kroner

TV 2 har sikret seg rettighetene til en ny nettbasert «superturnering» arrangert av Magnus Carlsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske sjakkstjernen Magnus Carlsen er klar med et splitter nytt konsept, også dette nettbasert. I «The Magnus Carlsen Tour» skal han samle et utvalg sjakkprofiler til fire sjakkturneringer, med en påfølgende finale med millionpremie i potten.

Totalt skal det deles ut premier på hele 10 millioner kroner i løpet av touren. Det er en premiepott som er uten sidestykke for en sjakkturnering arrangert på nettet.

– Den første turneringen synes jeg var veldig morsom, både som deltager og sjakk-fan. Selv om det var et arrangement som gikk fra idé til gjennomføring på svært kort tid, fikk teamet mitt gode tilbakemeldinger fra spillerne, tv-partnere og seere. Fysiske sjakkturneringer og andre sportsarrangementer blir jo fortsatt enten avlyst eller utsatt. Derfor tenker jeg at det å lansere en serie med turneringer på internett de neste månedene er noe både elitespillere og nye og gamle sjakkentusiaster vil ha glede av, sier verdensmester Magnus Carlsen.

Stjernespekket

Den neste superturneringen i touren, Rapid Challenge, starter allerede 19. mai og spilles frem til 3. juni. I tillegg til Carlsen, blir det gjensyn med flere av konkurrentene fra den første turneringen:

Hikaru Nakamura, Ding Liren og Alireza Firouzja. De øvrige deltakerne er Wesley So, Alexander Grischuk, Sergey Karjakin, Levon Aronian, Wei Yi, Daniil Dubov, Jan-Krzysztof Duda og Yu Yangyi.

«The Magnus Carlsen Tour» sendes på TV 2 Sport 2 og TV 2 Sumo i sommer, der datoene for turneringene er 19. mai-2. juni, 13. juni-28. juni, 11. juli-26. juli og 8. august-16. august.

Carlsen-leiren presenterer planene for turneringen på en pressekonferanse i dag kl. 13.00.

TV 2 har i flere år satset på sjakk, og sportsredaktør Vegard Jansen Hagen er glad for at TV 2 har sikret rettighetene til sommerens superturnering.

– Sjakk er en attraktiv og populær rettighet, og Magnus Carlsen har klare tanker om hvordan han vil stimulere interessen ytterligere. Det er en spennende utvikling vi er svært glade over å få være med på, sier Jansen Hagen.

Lynsjakk til helgen

Også førstkommende helg kan du se Magnus Carlsen i aksjon på TV 2, der han deltar i lynsjakk-turneringen «The Steinitz Memorial». Alle deltakerne skal møte hverandre to ganger, og Carlsen møter russiske Peter Svidler i første runde.

Turneringen ser du på TV 2 Sport 2 og TV 2 Sumo.