Giggs' drømmelag: – Da han var 18-19 år, hørtes han ut som en 35-åring

Ryan Giggs har valgt ut sitt drømmelag basert på alle han spilte med i løpet av sine 24 sesonger i Manchester United. Se listen og begrunnelsene under!

Ryan Giggs ble kåret til tidenes Premier League-spiller av TV 2s seere. Mannen med 24 sesonger for Manchester United og 34 titler på CVen, har spilt med en lang liste store fotballstjerner i løpet av sin innholdsrike karrière.

Se Giggs velge sine favorittspisser i vinduet øverst!

Da United-legenden gjestet TV 2 i spesialsendingen om ham, plukket han ut sitt drømmelag basert på spillere han har spilt med.

– Dette var et mareritt, sier Giggs og ler når han skal beskrive jobben om å velge ut følgende elleve spillere:

Keeper:

Peter Schmeichel: – Han kunne vinne kamper alene ved å gjøre fantastiske redninger. Han fikk målet til å se lite ut, og i tillegg var han tapper. Han kom alltid ut for en corner eller et innlegg, og da han gjorde det løp jeg. For jeg visste han kom til å fange ballen og ville deretter se etter meg eller andre. En briljant keeper.

– Hvis du ikke var på banen kunne du høre ham helt inn i garderoben. Det var «Pete» sin stil. Han kunne være sint, og han passet på at alle rundt ham holdt konsentrasjonen oppe.

Forsvar:

Høyreback, Gary Neville: – Gary var et enkelt valg. Han var uten tvil den beste. Han var så stabil og samarbeidet med David Beckham var fantastisk. Han var alltid snakkesalig, og ønsket å få frem meningene sine, allerede fra ung alder. Da han var 18-19 år, hørtes han ut som en 35-åring. Han hørtes ut som en erfaren profesjonell. Han gjorde også meg til en bedre spiller. Jeg spilte mot ham på trening i 15 år, og du må gjøre ditt ytterste når du spiller mot en sånn spiller hver dag.

Midtstopper, Rio Ferdinand: – Rio var en leder. Måten han leste spillet på, farten hans, og måten han la opp spillet på gjorde han til en fantastisk spiller.

Midtstopper, Jaap Stam: – Jaap var en komplett midtstopper, etter min mening. Han var aggressiv, stor og sterk, vant hodedueller, men var også komfortabel med ballen. Jeg tror aldri jeg så noen komme forbi ham på trening. Han var rett og slett en utrolig forsvarspiller en mot en.

Venstreback, Denis Irwin: – Han var så stabil, var fantastisk i sin posisjon. Rett og slett en fantastisk forsvarer. Han kunne ta frispark, straffer og scoret mål. I begynnelsen av min karrière betydde Denis mye. Han var litt eldre og hjalp meg.

Midtbane:

Høyre midtbane, David Beckham: – I perioden 1998 til 2001 var han i fantastisk form. Han kunne klare absolutt alt med en fotball. Han var ikke like rask som andre spillere, men han trengte det ikke, for han var rask i hodet. Han scoret minneverdige mål, og han hadde en utrolig høyrefot.

Sentral midtbane, Roy Keane: – Når jeg skal velge et lag er han den første jeg skriver ned. En kaptein, en leder, men også kvalitetene som fotballspiller. Han mistet nesten aldri ballen.

Sentral midtbane, Paul Scholes: – For et fotballhode han hadde. Han var som en snooker-spiller. Han tenkte to-tre steg lengre frem enn alle andre. Han vart den beste på trening hver eneste dag. Det laget han var på vant alltid, for han kontrollerte tempoet, selv på trening. Han er sannsynligvis den beste spilleren jeg har sett i Manchester United.

Venstre midtbane, Ryan Giggs (TV 2 sitt valg).

Angrep:

Wayne Rooney: – Dette var de vanskeligste å veldig ut. Men Wayne var en «all round»-spiller, og han hadde en sult etter å spille fotball. Han ville ikke ha fri fra trening, han ville ikke restituere. Han ville bare spille hele tiden, og endte opp med å bli tidenes målscorer i Manchester United.

Cristiano Ronaldo: – Cristiano brukte ett år på å finne sin plass i United og i Premier League. Jeg sa at Scholes er den beste spilleren jeg har spilt med i United, men Cristiano er den beste om du regner med alt. Hvis jeg snakker med barn er det alltid han jeg bruker som eksempel på den mest profesjonelle spilleren jeg har møtt. Han jobbet hardere enn noen andre jeg har sett.