Saftige muffins til 17. mai

Muffins er perfekt å dele med andre. Disse bakes med revet gulrot og toppes med kremost.

Gulrotmuffins med kremost topping (inspirert av Desta Marie sin bryllupskake) Du kan også bruke oppskriften til en gulrotkake. Se tips.

Dette trenger du:

  • 3 egg (ikke velg de minste eggene)
  • 250-300 g sukker
  • 2 dl flytende Melange med rapsolje (i samarbeid med produktplassering)
  • 2 ts vaniljesukker
  • 325 g hvetemel
  • 2 ts kanel
  • ½ ts revet muskat
  • 1 ½ ts bakepulver
  • 1 ½ ts natron
  • Ca. 400 g finrevet gulrot og eventuelt 1 finrevet eple
  • 75 g grovhakket mørk sjokolade/kokesjokolade (kan sløyfes)

Kremost topping:

  • 150 g smøremyk margarin
  • Ca. 300 g myk/romtemperert nøytral kremost
  • 250-300 g melis
  • 1 ss vaniljesukker
  • Eventuelt 1-2 ts saft fra sitron
  • Friske bær til pynt for eksempel jordbær, bringebær og blåbær

Slik gjør du:

Pisk sammen egg og sukker til en lys eggedosis. Rør inn flytende Melange. Sikt inn hvetemel, kanel, muskat, natron og bakepulver og rør sammen. Tilsett fintrevet gulrot og eple og eventuelt hakket kokesjokolade. Rør sammen. Fordel deigen i muffinsformer ca. 2/3 fulle. Stek muffinsene på stekeplate midt i ovnen ved 180 grader i 15-25 minutter. Steketid avhengig av størrelsen på muffinsformene. Sjekk med en kakepinne at muffinsene er gjennomstekt.

Topping:

Rør sammen smøremyk margarin og melis, pisk så inn romtemperert kremost og vaniljesukker. Sprøyt ostekremen oppå muffinsene. Pynt med friske bær rett før servering.

Tips:

Fyll deigen i en liten langpanne eller springform 26-28 cm i diameter, steketid ca. 45 minutter. Avkjøl før topping smøres på.