TOK EN PAUSE: Crissy Teigen bestemte seg for å ta en pause fra Twitter etter mye drama med kokebokkollega.
TOK EN PAUSE: Crissy Teigen bestemte seg for å ta en pause fra Twitter etter mye drama med kokebokkollega. Foto: Frazer Harrison

Tok Twitter-pause etter ordkrig med eget idol

GOD KVELD NORGE (TV 2): Chrissy Teigen (34) tok pause fra Twitter etter at hun mottok kritikk fra New York Times' matspaltist.

– Modell og kokebokforfatter Chrissy Teigen (34) har bygd et eget imperium med varemerket sitt «Cravings». Nå kritiseres Teigens oppskrift på suksess av Alison Roman, kokebokforfatter og matspaltist for New York Times.

– Det Chrissy Teigen har gjort er så vanvittig for meg, fortalte Roman i et intervju med amerikanske The New Consumer sist torsdag.

– Teigen hadde én vellykket kokebok, og så var det plutselig øye på mål. Nå har hun en Instagram-konto med over én million følgere, der folk driver innholdmarkedsføring for henne. Det skremmer meg, og det er ikke noe jeg noen gang vil gjøre, fortalte Roman.

– Slo meg hardt

Teigen responderte med en tweet om hvor skuffet hun var over å vite at noen hun hadde beundret så mye ville snakke vondt om henne.

– Dette er en enorm nedtur og slo meg hardt. Jeg har laget Romans oppskrifter i flere år nå, kjøpt kokebøkene, støttet henne på sosiale medier og berømmet henne i flere intervjuer, skrev Teigen.

Videre i tweeten følte Teigen for å forklare seg selv og la ved:

– Vi gjør arbeidet med Instagram-kontoen helt selv, og det er ingen økonomisk gevinst enda. Det er bare jobb, jobb, jobb og belønningen er kun at noen skal like det. Så å bli kalt en «sellout» gjør vondt.

Offentlig unnskyldning

Etter flere tweets mellom de to kokebokforfatterne postet Roman fredag en offentlig unnskyldning til modellen, og innrømmet at hun angret på kommentarene sine i intervjuet.

– Hei @chrissyteigen! Jeg sendte en e-post, men ønsket også å si her at jeg er veldig lei meg for at jeg forårsaket deg smerter med det jeg sa, skrev Roman sent fredag, og fortsatte:

– Jeg burde ikke ha brukt deg eller din virksomhet som et eksempel for å vise hva jeg ville for min egen karriere - det var tullete, uforsiktig og jeg er så lei meg. Å være en kvinne som tar ned andre kvinner er absolutt ikke min greie og tror ikke det er din heller, men jeg klarte tydeligvis ikke å kommunisere effektivt. Jeg håper vi kan møtes en dag, jeg tror vi sannsynligvis ville kommet overens.

Twitter-pause

Teigen bestemte seg likevel for å ta en pause fra Twitter på søndag etter at mange slang seg med på ordkrigen og kritiserte Teigen. Mye av kritikken var direkte rettet mot barna, og hennes rolle som mor.

– Dette er det som alltid skjer. Den første dagen får man massevis av støtte, men dagen etter får du høre en million grunner til hvorfor du ikke fortjente dette. Det slår aldri feil. Jeg hater virkelig hva dette dramaet har forårsaket denne uken, skrev Teigen på Twitter.

Hun skrev i en annen post at flere har begynt å spre falske rykter etter dramaet.

– Å kalle barna mine prøverørsbarn, eller lage en flypassasjer-oversikt med navnet mitt på til «Epstein-øya», for å rettferdiggjøre andres forakt mot meg, er for grovt, så jeg skal ta en liten pause, skrev hun i innlegget før hun gjorde Twitter-kontoen sin privat.

Mens Teigen fortsatte å være aktiv på Instagram, var Twitter-kontoen hennes privat og nedstengt i to dager. 12. mai publiserte Teigen sitt første offentlige innlegg til Roman som svar på hennes seneste unnskyldning.

– Takk for dette, @alisoneroman. For å være tydelig, mente jeg aldri at du skulle unnskylde dine egne meninger. Kommentarene stakk, men mest fordi de kom fra akkurat deg! Dette var ikke som når en tilfeldig person hater alt ved meg.