TOPPDIVISJONEN: Ole Selnæs blir værende i den kinesiske superligaen.
TOPPDIVISJONEN: Ole Selnæs blir værende i den kinesiske superligaen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Rykket ned – nå blir Selnæs værende i den kinesiske toppdivisjonen

Gladmelding for Ole Selnæs og FC Shenzhen – blir værende i den kinesiske superligaen til fordel for Tianjin Tianhai.

Ole Selnæs og FC Shenzhen måtte egentlig belage seg på å spille i andre divisjon fra neste sesong.

Tirsdag kom det derimot en kontrabeskjed etter at Tianjin Tianhai trakk seg fra Kinas toppdivisjon ettersom klubben har gått konkurs, det skriver The Guardian.

Det betyr at FC Shenzhen tar plassen til Tianjin Tianhai.

Shenzhen endte på sisteplass i den kinesiske superligaen forrige sesong og skulle etter alle solemerker rykket ned en divisjon.

Men grunnet pandemien ble ligaen utsatt på ubestemt tid og det var stor usikkerhet om hvor Selnæs sin klubb skulle spille neste sesong.

– Det som er situasjonen nå er at det er litt uklart om vi får tilbake plassen i Super League (Den kinesiske toppdivisjonen). Vi ønsker selvfølgelig å spille på det øverste nivået, sa Selnæs til TV 2 forrige uke.

Tianjin Tianhai – som en gang hadde spillere som Alexandre Pato og Axel Witsel, samt Fabio Cannavaro som manager, sier i en uttalelse at de ikke lenger maktet å drifte klubben og dermed erklærte seg konkurs.

– Gitt en uholdbar økonomisk situasjon er ikke klubben i stand til å opprettholde normal drift. Etter en periode med gjennomtenkt overveielse har klubben ikke noe annet valg enn å formelt kunngjøre Tianjin Tianhai som oppløst, sier klubben i en uttalelse.