PRISSTIGNING: Boligprisene i området har blitt rundt dobbelt så høye de siste 4-5 årene, forteller megleren.
PRISSTIGNING: Boligprisene i området har blitt rundt dobbelt så høye de siste 4-5 årene, forteller megleren. Foto: Oh Shots

Kjøpt for 14,5 mill – sjekk prisen nå

De siste årene har boligprisene doblet seg i området. Når det i tillegg har kommet tilhørende strand og brygge på eiendommen, blir prisstigningen betydelig siden kjøpet i 2009.

«Meget attraktiv beliggenhet på Langodden i en blindvei fra Langoddveien for øvrig».

Slik begynner Finn-annonsens beskrivelse av eneboligen på Snarøya i Bærum kommune, som nylig ble lagt ut for salg.

Bildene i annonsen levner heller ingen tvil om at beliggenheten er noe for seg selv.

– Det er en veldig flott eiendom, med direkte adkomst til egen strand og brygge, sier partner og eiendomsmegler Peter Skaara i Sem & Johnsen Eiendomsmegling.

Prisen doblet i området

Eiendommen ligger ute med en prisantydning på 45 millioner kroner. De nåværende selgerne kjøpte boligen for 14,5 millioner i 2009. Prisen på eiendommen har altså tredoblet seg på 11 år.

– Prisøkningen skyldes blant annet at eiendommen tidligere ikke hadde strand eller brygge. Selger har ervervet tomt, som er en vesentlig årsak til prisøkningen, sier Skaara.

Foto: Oh Shots
Foto: Oh Shots
Foto: Oh Shots
Foto: Oh Shots
Foto: Oh Shots
Foto: Oh Shots
Foto: Oh Shots
Foto: Oh Shots
Foto: Oh Shots
Foto: Oh Shots

Det er imidlertid ikke bare strand og brygge som gjør tomten mer verdt. Megleren sier det i tillegg har vært en generell prisstigning i markedet for denne typen eiendommer.

– Det er ytterst få boliger som ligger vestvendt i «første rekke» på Snarøya, mens det finnes mange sterke kjøpere der ute. Slike boliger har omtrent doblet seg i pris de siste 4-5 årene.

Internflytting

Den 320 kvadratmeter store boligen ble bygget i 2008, og har fire soverom. Uten strand og brygge, anslår Skaara at ville prisen på eiendommen ville ligget på rundt 28-30 millioner.

Eiendommen gir en god totalpakke, med vestvendt ettermiddagssol og meget attraktiv beliggenhet. Det er bare noen hundre meter til fasiliteter som skoler, barnehage, fotballbaner, tennisbaner, svømmehall og cafe. Samtidig er Langodden er trafikkstille del av Snarøya, sier Skaara.

Megleren sier den typiske kjøperen av en slik bolig allerede bor i nærområdet.

– Rundt 40 prosent av de som kjøper bolig på Snarøya, bor på Snarøya allerede. Det er mye internflytting. Resten kommer gjerne fra andre steder i Bærum eller Frogner i Oslo, sier Skaara.