KOBLES TIL BARCELONA: Joan Laporta ønsker å ansette Pep Guardiola om han vinner preseidentkampen i Barcelona.
KOBLES TIL BARCELONA: Joan Laporta ønsker å ansette Pep Guardiola om han vinner preseidentkampen i Barcelona. Foto: Javier Soriano

Barcelona-velgerne lokkes med Guardiola

Joan Laporta sikter mot å gjenerobre presidentvervet i storklubben Barcelona. Dersom han blir valgt, vil han hente Pep Guardiola tilbake som hovedtrener.

Det uttaler 57-åringen Laporta til spanske medier, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Jeg vil veldig gjerne ha Guardiola tilbake. Men han er i Manchester City nå, og det er en beslutning som Pep må ta. Han er et bilde på Barcelona, og mange katalanere vil gjerne se ham trene Barca igjen, sier mannen som var klubbpresident fra 2003 til 2010.

Det var nettopp under Laportas presidentperiode at Guardiola ble hentet opp fra ungdomsavdelingen og ble utnevnt til hovedtrener. I løpet av fire år som Barca-trener vant Guardiola 14 titler, blant dem tre ligagull og to Champions League-pokaler.

– Når tiden er inne, skal jeg snakke med personen som vi mener skal være Barcelona-trener fra 2021, sier Laporta.

Josep Maria Bartomeu er nåværende klubbpresident i Barcelona, mens Laporta og Victor Font har meldt sitt kandidatur til neste års valg. Det blir det 14. presidentvalget i klubbens historie.

Til tross for den sportslige suksessen ble Laporta avsatt i 2010 og etterfulgt av Sandro Rossell. Han hadde vervet fram til 2014.

Alle voksne medlemmer av FC Barcelona kan stemme under presidentvalget. I fjor var det 109.637 stemmeberettigede, og 43,12 prosent av dem brukte stemmeretten sin.

(©NTB)