LETTET: Ronny Johnsen synes det er «helt drøyt» hvor mye penger organisasjonen hans har fått inn etter Mads Hansen sitt siste stunt.
LETTET: Ronny Johnsen synes det er «helt drøyt» hvor mye penger organisasjonen hans har fått inn etter Mads Hansen sitt siste stunt. Foto: Privat / TV 2

Ronny fryktet for fremtiden til organisasjonen sin - blir reddet av Mads Hansen

GOD KVELD NORGE (TV 2): Da Mads Hansen startet «influenserkrig» til inntekt for Ronny Johnsen sin veldedige organisasjon, trodde han at de ble hacket.

Temperaturen var høy i forrige uke da Mads Hansen gikk hardt ut mot realitydeltagerne Mario Riera og Carl Aksel Jansen. De to har brutt retningslinjene fra myndighetene flere ganger, og Hansen har hengt dem ut for sine 432.000 følgere på Instagram.

Hansen ble så lei at han ba alle slutte å følge de to realityprofilene, og for hver følger de mister ut mai, skal Hansen donere én krone til Rett Fram Opplevelser.

– Det er en organisasjon som bidrar til å gi barn fra vanskeligstilte familier en best mulig oppvekst, skrev Hansen.

Han opprettet også en innsamlingsaksjon på nettstedet «spleis.no», hvor hvem som helst kan gå inn og gi et bidrag.

Mads Hansen og Mario Riera møttes til debatt i God morgen Norge:

Pengene renner inn

I skrivende stund så har Mario Riera og Carl Aksel Jansen mistet over 15.000 følgere, og på Spleis har det kommet inn over 216.000 kroner.

Da God kveld Norge snakker med organisasjonsleder i Rett Fram Opplevelser, Ronny Johnsen, er han fra seg av glede.

STOLT LEDER: Ronny Johnsen i Rett Fram Opplevelser har opplevd enorm trafikk siden onsdag. Foto: privat
STOLT LEDER: Ronny Johnsen i Rett Fram Opplevelser har opplevd enorm trafikk siden onsdag. Foto: privat

– Det er helt drøyt. Hele forrige uke var uvirkelig fra onsdag kveld. Telefonen min kokte. Det var enorm trafikk, og jeg trodde først at vi hadde blitt hacket, forteller Johnsen.

Det er ikke bare penger organisasjonen nå får inn, de har også fått over 5000 nye følgere på Instagram.

– Det virker som at det er engasjerte folk også. De sender meldinger og kommenterer, det er helt fantastisk med en slik oppmerksomhet, sier lederen.

Reddet de fra koronakrisen

Rett Fram Opplevelser er en veldedig organisasjon som er helt avhengig av støtte fra næringslivet for å overleve. Men da næringslivet stoppet opp grunnet korona, stoppet også inntekten for Johnsen sin organisasjon.

– Man ser hvor sårbare man er når noe slikt skjer. Næringslivet stopper opp men vi har fortsatt husleie og strømregning, sier han og fortsetter:

– Jeg har vært veldig bekymra for tiden fremover, men Mads sitt stunt redder oss ut av koronakrisen. Det er helt utrolig å tenke på i dag, sier en rørt Johnsen.

Mange har tatt kontakt

Den økte oppmerksomheten har også ført til at terskelen for å ta kontakt og be om hjelp har blitt mindre, i følge Johnsen.

– Jeg har gjennomført samtaler med 11 familier og til sammen 19 barn. Det er foreldre som jeg skjønner kunne ha ringt for lenge siden, men først nå som Mads har startet dette så skjønner de hvor kult det er. Det er ikke farlig å være en del av oss, vi driver ikke med nødhjelp, forklarer han.

Han setter enorm pris på at Mads Hansen ønsker å bruke sin følgeskare til å støtte en god sak.

– Den makten som Mads og andre har den er det så viktig at de bruker ordentlig. For meg så er Mads Hansen et sunt og godt forbilde. Vi er kjempestolte over å ha han som en støttespiller og bidragsyter, sier Johnsen.

Skal redde 17. mai-feiringen

Noe av pengene som de får inn planlegger de å bruke allerede denne uken, nemlig på 17. mai.

– Vi pleier egentlig å ha en stor fest på torget i Drammen, men det går ikke nå. Så da bringer vi heller 17. mai hjem til barnefamilier. Vi har alliert oss med over 30 sjåfører som skal kjøre ut pølser, flagg, is, brus og godteri, sier Johnsen, som sier at de skal kjøre innom over 200 familier.

FORNØYDE: Johnsen har med seg 75 frivillige på laget. – De synes det er fantastisk med denne oppmerksomheten, sier han. Foto: privat
FORNØYDE: Johnsen har med seg 75 frivillige på laget. – De synes det er fantastisk med denne oppmerksomheten, sier han. Foto: privat

– 17. mai var vi kjempeusikre på, men nå klarer vi det, smiler han.

Men selv etter nasjonaldagen vil de ha mye penger igjen, for i tillegg til Mads Hansen så har flere utenlandsproffer i fotball hengt seg på. Alexander Sørloth, Anders Trondsen og Ole Selnæs har alle sagt at de også skal bidra med én krone per følger som forsvinner.

– Da blir man stolt som en hane. Dette er et lite eventyr. Ikke bare for meg, og han jeg jobber med, men vi har 75 frivillige. Disse jobber for oss på fritiden uten å få en krone, de synes det er fantastisk å få den oppmerksomheten, avslutter Ronny Johnsen.